Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

AGRAÏMENTS AMB MOTIU DEL DIA DE LA DONA A MAÓ

Maó, 5 d’abril de 2016

La conferència que van pronunciar, divendres passat, la jutgessa Francisca Verdejo i el jutge Fernando Pinto, organitzada per Sin Ti Soy Yo, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, va tancar amb èxit els actes que, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, s’han realitzat a la nostra ciutat.
 
L’Ajuntament va decidir potenciar la citada efemèride i, en conseqüència, dedicar el mes de març a la celebració i reivindicació d’aquest Dia Internacional, mitjançant uns actes que, a Maó, estan prèviament preparats en el si del Consell Municipal d’Igualtat (CMI) o en reben el suport.
 
No sempre resulta possible que totes les entitats puguin organitzar qualque acte, perquè tothom sap la dificultat i l’esforç que açò comporta. Precisament per aquest motiu, volem agrair especialment el suport ben actiu de les entitats UGT, Ara Maó, Càritas, ALBA i Sin Ti Soy Yo. Tampoc em puc oblidar, com és lògic, de la resta d’entitats que han aportat la seva feina a aquesta iniciativa. En total, han estat disset actes; set dels quals, organitzats directament per l’Ajuntament.
 
També volem agrair la feina desinteressada d’altres entitats que no formen part del CMI, però que han participat en l’elaboració del programa, com el Museu de Menorca, la Biblioteca Pública de Maó, l’Ateneu de Maó i el Círculo de Mujeres. Volem tenir especial menció per a Myriam Ribes, que va escriure i llegir el manifest d’enguany. Pel que fa a l’organització de la Cursa de la Dona, volem destacar la feina d’ALBA i ASPANOB, així com la col·laboració imprescindible d’Elitechip, A. Palliser, Distribucions Goñalons i Autoritat Portuària.
 
El fet que entitats tan diverses hagin participat en la realització del programa ha tingut com a resultat una programació completa i variada, que s’ha estès des de la literatura fins a la fotografia, passant per l’esport, la història i el món laboral. El nostre objectiu primordial era oferir una visió integral de la dona, perquè la igualtat ha d’abastar tots els àmbits i ha d’arribar a tota la ciutadania. La igualtat és cosa de totes les persones. En definitiva, i més que mai: Maó, ciutat igualitària.

Gabriel Pons, regidor d’Igualtat de l’Ajuntament de Maó