Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
24/10/2016
Des de la primera setmana del curs, totes les escoles disposen de dispensadors d’aigua envasada, que es van retirant a mesura que es completa l’adaptació dels centres.
 

L’AJUNTAMENT FINALITZARÀ LA INSTAL·LACIÓ DE FONTS D’AIGUA TRACTADA A TOTES LES ESCOLES EN EL TERMINI D’UN MES

Des de la primera setmana del curs, totes les escoles disposen de dispensadors d’aigua envasada, que es van retirant a mesura que es completa l’adaptació dels centres.

Maó, 24 d’octubre de 2016

Aquest matí, l’alcaldessa Conxa Juanola i la regidora d’Educació, Laia Obrador, han presentat les mesures que l’Ajuntament ha posat en marxa als centres educatius del municipi per fer front a la problemàtica de la presència de nitrats a l’aigua.

Conxa Juanola ha assenyalat que “el problema dels nitrats és un problema insular, que s’ha d’abordar des de molts punts de vista i des de moltes administracions, amb actuacions a curt, mitjà i llarg termini”.

Juanola ha afegit que “mentrestant, i donada la situació de presequera que hem viscut aquest estiu, nosaltres vam començar a planificar les actuacions amb els col·lectius més febles, com els fillets i la gent gran”.

L’alcaldessa ha explicat que “la setmana que van començar les escoles, es van repartir dispensadors d’aigua a tots els centres”, i ha afegit que “després s’ha fet una planificació a mitjà termini per tal d’instal·lar fonts amb un sistema de tractament d’aigua per osmosi inversa, per tal d’eliminar els nitrats de l’aigua que beuen els fillets quan surten al pati”.

Juanola ha subratllat que “ja hi ha quatre centres plenament adaptats i en un mes estaran instal·lades totes les fonts amb tractament; mentrestant, els centres que no ho tenen, disposen de dispensadors d’aigua envasada”. Pel que fa a les escoles infantils, Juanola ha explicat que no ha fet falta fer res, perquè ja empraven aigua envasada.

Per la seva banda, Laia Obrador ha precisat que s’estan duent a terme dos tipus d’actuacions: en alguns casos, s’estan instal·lant fonts d’osmosi que ja duen el sistema de tractament de l’aigua incorporat i, en d’altres, s’estan adaptant les fonts d’obra que ja hi ha als patis.

Obrador també ha explicat que ben aviat finalitzarà l’adaptació de les dues cuines, la del CEIP Mare de Déu del Carme i la del CEIP Mare de Déu de Gràcia, que subministren menjar als altres centres, i també s’ha actuat en com a mínim un punt d’aigua en tots els menjadors escolars.

A quants centres educatius s’ha actuat?

- 7 escoles públiques
- 3 centres concertats
- 4 instituts d’educació secundària
- Conservatori, Escola d’Adults i EOI

Mesures a llarg termini

Laia Obrador ha recalcat que l’Ajuntament també contempla la posada en marxa d’actuacions encaminades a reduir el consum d’aigua. En aquest sentit, ha explicat que a l’escola Mare Déu de Gràcia es farà una instal·lació per reconduir l’aigua de pluja i l’aigua de rebuig de la cuina a l’aljub del centre, amb l’objectiu de poder-la fer servir per als vàters.


Imatge