Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
03/11/2016
Es tracta d’una de les mesures impulsades des del consistori per fer front a la problemàtica de l’excés d’extraccions d’aigua dels aqüífers.
 

L’AJUNTAMENT EMPRA L’AIGUA DEL DIPÒSIT DE SANTIAGO PER A LA NETEJA DE CARRERS

Es tracta d’una de les mesures impulsades des del consistori per fer front a la problemàtica de l’excés d’extraccions d’aigua dels aqüífers.

Maó, 3 de novembre de 2016

Per primera vegada, l’Ajuntament està emprant aigua del dipòsit del quarter de Santiago, que estava en desús, per netejar carrers. Aquesta mesura respon a la voluntat de l’actual equip de govern d’impulsar una sèrie de mesures per abordar les causes de la problemàtica relacionada amb l’excés d’extraccions d’aigua dels aqüífers, que enguany s’ha agreujat a causa de la situació de prealerta de sequera en què es troba l’illa.

El regidor de Recursos i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, va explicar durant el passat Ple municipal que la utilització de l’aljub de Santiago respon a l’aplicació del Pla de sequera del municipi, i a la necessitat d’emprar sistemes alternatius a la utilització d’aigua potable per a la neteja de carrers, amb l’objectiu de no sobreexplotar l’aqüífer.

Muñoz també va explicar que durant el mes de setembre es va treure aigua del dipòsit de Santiago de manera esporàdica, però davant les dificultats d’extracció es va optar per comprar una bomba més adequada, que està operativa des del dia 20 d’octubre. Des de llavors, s’extreu aigua del dipòsit de manera habitual i diverses vegades al dia, amb un flux d’extracció d’uns 90 metres cúbics setmanals.


Imatge