Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

14/06/2018
El canvi de tendència ha estat possible gràcies a l’impacte positiu de les polítiques de bonificacions i d’atenció a la primera infància que s’han posat en marxa durant el present mandat.
 

Es consolida l'augment del nombre de matriculacions a les escoles infantils de Maó

El canvi de tendència ha estat possible gràcies a l’impacte positiu de les polítiques de bonificacions i d’atenció a la primera infància que s’han posat en marxa durant el present mandat.

Maó, 14 de juny de 2018

Aquest matí, la regidora d’Educació, Laia Obrador, ha explicat, en roda de premsa, l’evolució del nombre de matrícules a les escoles infantils de Maó, que els darrers anys presenta una clara tendència a l’alça.

Obrador ha assenyalat que des del curs 2014/15 s’han obert un total de cinc noves aules al municipi, fet que ha permès assolir, durant el curs 2017/18, un total de 31 aules obertes, trencant la tendència negativa que s’arrossegava des del curs 2010/11 a causa de la crisi econòmica.

La regidora ha assegurat que aquest canvi de tendència ha estat possible gràcies a l’impacte positiu de les polítiques de bonificacions i d’atenció a la primera infància que s’han posat en marxa durant el present mandat.

121 bonificacions concedides

En total, el curs 2017/18 s’han concedit 121 bonificacions, la majoria de les quals han implicat una reducció de fins al 95% de la quota. En aquest sentit, Obrador ha assegurat que “aquestes bonificacions han demostrat que les famílies que no escolaritzaven no ho feien per motius del model de criança, sinó per qüestions econòmiques”.

Obrador ha assenyalat que també s’ha fet molta feina per tal de donar a conèixer les ajudes disponibles a les famílies i a tots els professionals implicats, tant de l’àrea d’Educació i de Serveis Socials de l'Ajuntament com dels serveis externs vinculats a la primera infància.

A més, la regidora ha afirmat que les polítiques d’atenció a la primera infància són una prioritat d’aquest equip de govern, perquè garanteixen l’equitat i la justícia social, ja que “l’accés a l’educació no pot estar vinculat a les necessitats econòmiques”, i ha subratllat que “la població de 0 a 3 anys és invisible i molt vulnerable”.

Finalment, Obrador ha recalcat que les escoles són "una eina molt potent de les administracions", que han de servir "per eliminar les desigualtats i compensar les possibles dificultats ocasionades per les situacions de necessitat de les famílies", i ha recordat que la primera infància és un moment molt important en el desenvolupament dels infants, i per això "cal garantir l’accés a espais educatius de 0 a 3 anys per a aquelles famílies que, per les circumstàncies que siguin, necessiten un suport en la criança dels seus fills i filles afavorint, d’aquesta manera, la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu desenvolupament".