Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Imatge
31/10/2018
La XIV Fira del Llibre en Català que aquest any tindrà lloc els propers 9 i 10 de novembre a la plaça de la Constitució de Maó.
 

Maó acollirà la XIV Fira del Llibre en Català

La XIV Fira del Llibre en Català que aquest any tindrà lloc els propers 9 i 10 de novembre a la plaça de la Constitució de Maó.

Maó, 31 d'octubre de 2018

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria Ballester, juntament amb el regidor de Cultura de Maó, Héctor Pons Riudavets, han presentat avui matí a la Llibreria Catalana de Maó la XIV Fira del Llibre en Català que aquest any tindrà lloc els propers 9 i 10 de novembre a la plaça de la Constitució de Maó.

El conseller ha explicat que enguany la Fira recupera el seu caràcter rotatori per diferents municipis de l'illa, per la qual cosa, en aquesta ocasió la cita serà a la plaça de la Constitució de Maó. Afegeix que en l’elaboració del programa d’aquesta convocatòria de la Fira s’ha comptat amb la col·laboració de l’associació Es Far Cultural que, amb el Servei de Política Lingüística del Consell Insular, han confeccionat una programació engrescadora i dinamitzadora de la lectura en català per a públics de totes les edats, amb presentacions de llibres, lectures i recitals poètics, tallers per a escolars, contacontes, rutes literàries, espectacles de teatre, la final del concurs escolar Lletres i Mots, i dues activitats relacionades amb els 25 anys de la reserva de biosfera de Menorca, com són la presentació del llibre CD Camí de cançons i l del llibret amb les obres guanyadores del Premi Francesc de Borja Moll de contes i rondalles, dedicat aquest any a aquesta efemèride.

El regidor de Cultura de Maó, Héctor Pons, ha remarcat la satisfacció per poder acollir aquesta edició de la Fira del Llibre en Català i per la recuperació del seu caràcter rotatori, i ha manifestat que l'Ajuntament de Maó, com a mostra del seu suport als llibreters, a la cultura i a la nostra llengua, ha posat tots els mitjans i la infraestructura necessaris per poder facilitar el desenvolupament de la Fira i donar suport als llibreters, a la cultura i a la nostra llengua, que desitja que sigui tot un èxit de públic i de participació.

Iara Pons ha destacat que Es Far Cultural ha acceptat amb molta il·lusió l’encàrrec d’elaborar la programació d’aquesta XIV Fira, que han emmarcat en la commemoració de l'Any Fabra i desitja que tengui una bona acollida, i ha resumit els actes que inclou el programa, amb presentacions de llibres, lectures i recitals poètics, tallers per a escolars, contacontes, rutes literàries, espectacles de teatre, la final del concurs escolar Lletres i Mots, sortejos entre les persones que comprin algun llibre durant aquests dies, i dues activitats relacionades amb els 25 anys de la reserva de biosfera de Menorca, com són la presentació del llibre CD Camí de cançons i l del llibret amb les obres guanyadores del Premi Francesc de Borja Moll de contes i rondalles, dedicat aquest any a aquesta efemèride. Ha remarcat que una de les novetats que han incorporat és el desenvolupament d’activitats complementàries de formació relacionades amb el món de les lletres: la conferència «Tipografia: lletres, anatomia i ADN», a càrrec de Damià Rotger, i «De la poesia a la música», a càrrec de Guiem Soldevila.

Susana Febrer, tècnica del Consell per al desplegament del Pla de Dinamització Lingüística, ha explicat que durant tota la setmana de la Fira s'ha programat, paral·lelament, una activitat de dinamització dels comerços de Maó en la qual participa l'associació Mô Comercial. Es tracta d'una gimcana que, sota el títol de «La Ruta dels Enigmes», consisteix a resoldre una sèrie de preguntes de tipus lingüístic que els interessats trobaran a diferents comerços del centre de Maó. Els participants emplenaran una butlleta que dipositaran en una urna que hi haurà a disposició els dies de la Fira i, entre totes les respostes encertades, se sortejaran, poc abans de cloure la Fira, un total de 10 lots de productes cedits pels comerços participants.

Per la seva part, Miquel Llompart, propietari de la Llibreria Catalana ha agraït al Consell i a l'Ajuntament de Maó la possibilitat que els ofereixen de poder tornar a organitzar aquesta fira que ajuda a fomentar la lectura en català i el sector editorial i llibreter.

Miquel Àngel Maria conclou amb l’anunci del pregó d’inici, que aquest any anirà a càrrec dels alumnes de l'IES Joan Ramis de Maó, divendres a les 9 h del matí, i del pregó de cloenda, dissabte a les 20 h, a càrrec de Josefina Salord Ripoll, coordinadora científica de l'Institut Menorquí d'Estudis, tot reiterant el desig que aquest esdeveniment de caràcter anual sigui tot un èxit.

Trobareu el programa complet al final d'aquesta pàgina.

Imatge