Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
04/03/2019
El conveni regula la participació de les tres institucions en el projecte, que comptarà amb una inversió de 7,9 M.
 

Govern, Consell i Ajuntament signen el conveni de col·laboració per a la reforma de la Sala Augusta

El conveni regula la participació de les tres institucions en el projecte, que comptarà amb una inversió de 7,9 M.

Maó, 4 de març de 2019

La presidenta Francina Armengol ha presidit avui la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Universitat, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó per a la construcció del Conservatori Professional de Música de Menorca.

Aquest projecte recupera un espai històric i millora l’oferta educativa musical de Menorca. Han signat el document el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola.

A més, també han assistit a l’acte, els conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el conseller d’Educació i Cultura de Menorca, Miquel Àngel Maria, juntament amb altres representants municipals i insulars i de la comunitat educativa del centre.

Després de la signatura, l’arquitecte del projecte Josep Llinàs, ha exposat alguns dels aspectes més destacats del document definitiu.

Participació de les tres institucions en el projecte i ús posterior

El Conveni formalitza la intervenció de les tres administracions signants i determina que l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), depenent de la Conselleria d’Educació i Universitat, serà l’encarregat de licitar l’obra de construcció del nou Conservatori. A més, reparteix les despeses del contracte entre aquestes administracions i estableix dues fases d’execució que seran objecte de licitació pública de manera separada i correlativa en el temps: la primera, de reforma i ampliació de l’edifici de la Sala Augusta, en què participen el Govern i l’Ajuntament de Maó amb una inversió de 6.431.113 € (4.931.113 € de l’IBISEC i 1.500.000 € de l’Ajuntament), i la segona, d’execució i condicionament de les instal·lacions de l’auditori de la Sala Augusta, en què participen el Govern i el Consell Insular de Menorca, amb una inversió de 1.467.955 € del Consell.

En total, la reforma i rehabilitació de la Sala Augusta tendrà un cost total de 7.899.068,96 €. La Conselleria d’Educació i Universitat avança l'import de licitació i després les altres entitats fan efectiva la seva aportació en distints terminis.

El Conveni, a més de regular el finançament de les obres de construcció del nou Conservatori, també preveu que les tres administracions puguin fer un ús compartit de l’auditori d’aquest edifici, de manera que aquestes instal·lacions —que romandran de titularitat municipal— esdevinguin un equipament cultural de la ciutat de Maó i del conjunt de l’illa de Menorca, i es pugui destinar la sala de l’auditori com a sala multifuncional apta per dur a terme conferències, cursos i jornades.

El projecte d’ubicació del nou conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l’edifici i la nova construcció a espais disponibles dins el solar i un solar adjacent. El nou edifici tindrà tres plantes (planta baixa, semisoterrani i soterrani). En total, amb la inclusió del nou auditori, la superfície útil construïda serà de gairebé 3.000 m2 (2.955 m2).

El Conservatori serà un edifici modern i accessible en què es combinarà de manera integrada l’edifici existent amb la modernitat de les noves estructures que l’acompanyaran.


Imatge