Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
04/03/2019
Tindrà 15 aules, biblioteca, sales i despatxos de professorat i administració, a més de magatzem, i el pati interior serà un espai verd amb configuració de plaça oberta a la ciutat.
 

Es presenta el projecte de reforma del quarter de Santiago per acollir el Centre d'Adults de Maó

El nou centre tindrà 15 aules, biblioteca, sales i despatxos de professorat i administració, a més de magatzem, i el pati interior serà un espai verd amb configuració de plaça oberta a la ciutat.

La primera fase de la rehabilitació és la reforma integral de l’interior de l’edifici, i la inversió total prevista és de gairebé tres milions d’euros.

Maó, 4 de març de 2019

Aquest matí, s'ha presentat el projecte de reforma del quarter de Santiago, que passarà a ser el nou centre d’adults de Maó. El projecte de reforma, que està pressupostat en prop de 3 milions d’euros, contempla la reforma integral de l’interior de l’edifici per ús exclusivament docent i la rehabilitació dels espais exteriors per a convertir-los en un espai verd obert al públic.

A l’acte de presentació hi han assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, la batlessa de Maó, Conxa Juanola, el primer tinent d'Alcaldia, Héctor Pons, la regidora d'Educació, Laia Obrador, el conseller de Cultura del Consell Insualar, Miquel Àngel Maria, i altres representats municipals, a més del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i el director de l’IBISEC Miquel Coll.

Actualment l’Escola d’Adults imparteix els seus estudis a la seu principal del carrer Sant Joan, un edifici que ha quedat obsolet i amb un espai insuficient per atendre les necessitats de l’alumnat.

Reforma integral de l’edifici

La reforma, que s’executarà per fases, començarà per la reforma integral de l’interior de l’edifici que té una durada prevista de 12 mesos. El projecte es podrà licitar una vegada que es compti amb la llicència municipal.

La intervenció permetrà crear 15 aules, una aula polivalent, una aula d’informàtica, una biblioteca i un taller de cuina-cafeteria. A més dels serveis comuns també es construeix una zona d’administració que comptarà amb 6 despatxos i una sala de professors.

Un dels aspectes més destacats de la intervenció és la reforma del pati interior del quarter, que es planteja com a espai verd públic, amb configuració de plaça oberta a la ciutat.

Per altra banda, està prevista la modificació dels accessos. Actualment l’edifici compta amb un total de 14 portes en planta baixa que amb la reforma plantejada es modificaran seguint criteris de funcionalitat i control de l’edifici.

Cal dir que la reforma de l’ala sud de l’edifici no és objecte del projecte de reforma, ja que acollirà dependències municipals destinades a altres usos educatius. La intenció de l’Ajuntament és poder comptar en aquest espai amb una sala d’actes que permeti dur a terme diferents activitats, tant de l’Escola d’Adults com d’altres entitats i/o serveis municipals.


Imatge