Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
25/10/2019
Se substituiran les vaixelles de plàstic per altres de materials més ecològics, tant a les Cases Consistorials com a les activitats lligades a l’organització municipal. L’acord neix de la preocupació que comparteixen la institució i l’entitat ecologista en relació amb l’enorme presència de plàstics a la mar

 

L’Ajuntament signa un conveni amb el GOB per reduir l’ús de plàstics d’un sol ús

Maó fa una passa més per esdevenir una ciutat sostenible i fer front amb garanties als reptes del canvi climàtic. Aquest divendres, 25 d’octubre, l’Ajuntament ha signat un conveni amb el GOB per contribuir a reduir els plàstics d’un sòl ús.

La institució i l’entitat ecologista s’han marcat un objectiu comú: que l’any 2020 s’hagi produït un canvi generalitzat a l’illa que permeti substituir les vaixelles de plàstic per altres opcions més ecològiques.

Per començar, l’Ajuntament es compromet a donar exemple: emprarà plats, gots i coberts respectuosos amb el medi ambient, tant a les celebracions com en el dia a dia de l’activitat consistorial. A més, també treballarà per estendre aquest canvi de materials a tots els serveis lligats a l’organització municipal i per impulsar-ne l’ús durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Com explica l’alcalde de Maó, Héctor Pons Riudavets, la idea no només és que les institucions deixin d’emprar plàstic, sinó, a més, en tots aquells actes, festes i activitats que s’organitzen durant el calendari anual “impulsar, també, la conscienciació amb fets, amb l’objectiu de contribuir a millorar el medi ambient”.

L’Ajuntament de Maó és el segon a sumar-se a aquest tipus d’acords amb el GOB. El conveni neix de la preocupació compartida respecte de l’enorme presència de plàstics a la mar, que estan evidenciant diferents organismes. I és que s’han publicat diferents informes d’àmbit europeu que constaten que hi ha certs objectes de plàstic d’un sol ús que es repeteixen, de manera sistemàtica, a les diverses neteges de platges que s’han realitzat a diferents indrets.

La signatura del conveni ha comptat amb l’assistència del president del GOB, Carlos Coll, el coordinador de l’entitat, Cristòfol Mascaró, l’alcalde de Maó, Héctor Pons Riudavets, i la regidora de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola Pons.


Imatge