Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Més activitats i ambient nadalenc per a celebrar aquestes festes a Maó

La Fira de Nadal compta enguany amb una quarantena de parades
El Claustre del Carme es decorarà amb un arbre de 4,5 metres d’alçada i una xemeneia tradicional


L’animació de les festes nadalenques a Maó comença aquest desembre, amb un programa d’activitats carregat de novetats i activitats per a totes les edats.

El programa —que han preparat, de manera conjunta, les àrees de Dinamització Econòmica i Festes, Cultura i Comerç de l’Ajuntament— inclou tot un ventall d’activitats culturals, lúdiques i esportives, que tindran lloc entre el 4 de desembre i la primera setmana de gener de 2020, a Maó, Sant Climent i Llucmaçanes.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca un major nombre de paradetes a la Fira de Nadal i una revetla musical el dissabte de Nadal, amb el grup Sarau. A més, en aquesta ocasió es decorarà un espai del Claustre del Carme amb un arbre de 4,5 metres d’alçada i una xemeneia tradicional, per ambientar els contacontes i la resta d’activitats infantils que s’hi desenvoluparan al llarg de les festes.

L’arribada dels Reis Mags també tindrà aspectes innovadors: d’una banda, la mitja tona de caramels que es llançaran durant la cavalcada serà sense gluten, per facilitar que tothom en pugui menjar; de l’altra, es pretén aportar encara més color i llum a la cavalcada: Ses Majestats d’Orient arribaran en una barca amb il·luminació nova i també hi haurà dues carrosses noves, la de Sant Climent i la del col·legi Sant Josep.

Fira de Nadal

La fira nadalenca de 2019 comptarà amb una quarantena de parades i s’inaugurarà el 5 de desembre, a les 17.00 h. De llavors ençà i fins al diumenge dia 8, les persones que passegin pel centre podran adquirir regals i productes típics nadalencs, i gaudir de diverses activitats repartides entre la plaça de la Constitució (menjar, flors, plantes i productes de Nadal), la plaça del Carme (cavallets ecològics), el carrer de ses Moreres (artesania i regals nadalencs), la plaça Colón (articles i productes d’entitats socials), la plaça Reial (antiquaris) i el carrer de s’Arravaleta (regals i gastronomia).

“Aquest Nadal regala sang”

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears impulsa una campanya de donacions durant aquestes festes nadalenques, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó i les associacions de veïns de Dalt Sant Joan i Molí des Pla.

Es tracta de la primera col·lecta nadalenca de donacions solidàries de sang i s’articula sota el lema “Aquest Nadal regala sang”. En total, s’han organitzat sis jornades de donacions, entre el 4 i el 19 de desembre, per a facilitar que les persones que ho desitgin puguin donar sang a diversos punts de Maó. Es pot consultar el calendari de donacions a l’enllaç adjunt, més avall.