Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

El projecte de formació i ocpuació SOIB 30 "Bristol 170-II" realitza visites guiades per les escoles de Maó

El projecte de formació i ocupació SOIB 30 “Bristol 170-II” ha ofert, durant el mes de novembre, visites guiades per les escoles de Maó, mitjançant el programa Amb bona lletra, dissenyat per donar suport a la tasca que realitzen els centres educatius d'infantil, primària, secundària i persones adultes. Aquestes visites a diferents punts del municipi de Maó han estat preparades i executades per l’alumnat treballador que forma part de la iniciativa formativa.

El projecte “Bristol 170-II” es va iniciar durant el mes de març de 2019, a través de la iniciativa emmarcada en el programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ, finançada amb fons del SOIB, mitjançant Conferència Sectorial, dirigit a persones de més de 30 anys en situació d’atur.

Les tres visites ofertes a les escoles han estat les següents:

Una Ruta per Maó: destinada a l’alumnat d’FP i Escola de Persones Adultes, per poder fer una ruta saludable i donar a conèixer els diferents edificis emblemàtics.
Una Ruta als mercats: destinada a alumnat de primària, ESO, batxillerat, FP i Escola de Persones Adultes, com a proposta per conèixer la història i els usos actuals dels mercats, promoure el consum responsable del producte quilòmetre zero i fomentar l'aprenentatge col·laboratiu.
Una visita a Ca n’Oliver: destinada a l’alumnat de 5è i 6è de primària, ESO, batxillerat, FP i Escola de Persones Adultes, per descobrir com era la societat menorquina durant el segle XVIII, la importància del port de Maó en aquella època i per apropar a la gent l'herència que ens han deixat totes les cultures que han passat per l'illa.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Maó ha superat totes les expectatives. S’han realitzat les visites amb 12 grups, amb una mitja de participació de 20 persones per grup; i, en total, les activitats han estat a l’abast de 240 persones, que han pogut gaudir i conèixer millor la nostra ciutat de la mà de l’alumnat treballador del projecte.

Per a les escoles, també ha representat una novetat el fet de poder gaudir d’una ruta per la seva ciutat i conèixer punts d’especial interès, com el Mercat des Peix i el Mercat des Claustre; alhora, han treballat conceptes de la història de la ciutat, del consum responsable i de l’alimentació saludable. Per a l’alumnat treballador del projecte “Bristol 170-II” ha estat una nova experiència per al seu aprenentatge, ja que en el mes de desembre finalitzen el projecte i obtindran el Certificat de professionalitat de nivell 3 de Promoció turística local i informació al visitant.

L’Ajuntament de Maó agraeix a l’alumnat treballador del projecte “Bristol 170-II” la seva feina, així com també ho fa als centres educatius que han participat en les visites i a tot el col·lectiu de comerciants del Mercat des Claustre i del Mercat des Peix, per la seva col·laboració durant aquestes visites.


Imatge