Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Parc Rubió i Tudurí

 HORARI

Dilluns a dissabte

  • Hivern
    • De novembre a març: de 10.00 a 18.30 hores
  • Estiu
    • D'abril a octubre: de 10.00 a 20.30 hores

Diumenges i festius, tancatEl parc Rubió i Tudurí es va inaugurar l’any 2000 amb la voluntat d’oferir un espai verd urbà, dedicat a l’exposició permanent d’una mostra de la flora autòctona de la nostra illa. Va néixer, també, amb la voluntat d’homenatjar la memòria de qui va ser el creador del jardí mediterrani, l’arquitecte i paisatgista menorquí Nicolau Rubió i Tudurí. Per aquest motiu, la construcció del parc va comptar amb la valuosa col·laboració de l’Institut de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona.

S’ubica on la ciutat dóna pas a l’àrea industrial, té una clara vocació didàctica i treballa ampliant cada any la mostra botànica que alberga, a més de practicar la jardineria sostenible. Amb més de 140 espècies vegetals, ens presenta una bona mostra de diversitat de comunitats: bardisses, marines, brolles i màquies, zones arbrades, comunitats dunars, de penyals i vegetació de zones humides, i comunitats litorals.
 
 

  


Per altra banda, s’han dedicat esforços a promoure la participació ciutadana. En aquest sentit, ha estat fonamental la creació de l’Associació d’Amics i Amigues del Parc Rubió i Tudurí, que va signar la seva acta de constitució el dia 15 de maig de 2004 i es dedica, bàsicament, a preservar i fomentar l’ús d’aquest espai. També s’ha creat la figura del “soci protector”, que es concreta en la col·laboració d’empreses en el manteniment del parc.

Un altre eix important de treball és la divulgació. Per fer-ho, el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca) du a terme visites guiades al parc, per al públic infantil, juvenil i adult, a través del Programa Educatiu de l’Ajuntament de Maó (Departament d’Educació).

Així, el parc Rubió i Tudurí s’ha consolidat com un referent d’activitats educatives i convocatòries culturals i socials de la ciutat de Maó. Des d’aquí us recomanam la visita, perquè pugueu gaudir de la seva bellesa i d’un ambient de tranquil·litat.

L’any 2014, en col·laboració amb el GOB Menorca, s’ha reeditat per tercera vegada la Guia botànica del parc, que posa al vostre abast una eina pràctica per descobrir aquest espai. Podeu sol·licitar-ne un exemplar al mateix parc o a l’Ajuntament, o descarregar-la en format digital.