Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
04/03/2020
Durant tot el diumenge 8 de març es realitzaran un total 25 iniciatives, impulsades per diferents entitats civils
 

L’Ajuntament de Maó presenta el programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que comptarà amb un total de 38 activitats

L’Ajuntament de Maó ha presentat, aquest dimecres, el programa d’activitats que se celebraran a Maó amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el proper 8 de març. D’aquesta manera, la programació comptarà amb un extens i molt divers catàleg d’iniciatives, que tenen l’objectiu de reivindicar el paper de la dona a la societat, des del punt de vista de la igualtat.

En total, es duran a terme prop d’una quarantena d’activitats, 32 de les quals són organitzades per diferents entitats civils, que s’impliquen, any a any, en l’organització d’iniciatives en favor de la igualtat de gènere. Per la seva banda, l’Ajuntament s’encarrega d’aglutinar-les i de coordinar tot el conjunt d’iniciatives, repartides en els diferents espais municipals.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Maó, Héctor Pons, la tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, i el regidor d’Igualtat, Normalització Lingüística, Participació Ciutadana i Cooperació, Antoni Carrillos, i la regidora del Partit Popular Margarita Pons Sintes.

Així, els actes començaran aquest proper dijous, dia 5 de març, a les 20.00 hores, amb una xerrada que organitza l’Ajuntament a Ca n’Oliver, titulada “L’adolescència com a eina de transformació social. Per què les i els adolescents fan que el món sigui millor?”, que anirà a càrrec de Lolita Bosch.

D’altra banda, cal destacar la taula de sensibilització que organitza el Consell Municipal d’Igualtat, que tindrà lloc el proper dissabte al carrer de ses Moreres, entre les 10.00 i les 13.00 hores. Així mateix, a les 12.00 hores, es farà la lectura del manifest; posteriorment, s’entregaran els premis dels Concurs de Microrelats per la Igualtat.

Durant tot el diumenge 8 de març es realitzaran un total 25 iniciatives, impulsades per diferents entitats civils, per donar la dimensió cívica que mereix a la reivindicació del paper de la dona dins la nostra societat.

Els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona finalitzaran el diumenge 15 de març, amb la VII Cursa de la Dona.

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha considerat, durant l’acte de presentació, que resulta fonamental “seguir sensibilitzant sobre la importància del paper de la dona dins la nostra societat, des del punt de vista de la igualtat”; així mateix, ha reconegut la implicació de la societat civil en aquesta reivindicació, fet que permet que aquesta qüestió estigui en el centre de la vida pública.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, també ha reconegut la implicació de les entitats civils a l’hora d’organitzar les iniciatives recollides al programa presentat avui.

Juanola ha volgut assenyalar, així mateix, “la traçabilitat” de la cultura en aquesta reivindicació, argumentant que l’àrea de Cultura de l’Ajuntament fa feina perquè tots els actes culturals incorporin “contingut social” i fomentin la “reflexió” entorn de diferents reivindicacions.

El regidor d’Igualtat, Normalització Lingüística, Participació Ciutadana i Cooperació, Antoni Carrillos, ha donat les gràcies al Consell Municipal d’Igualtat per la seva feina, destinada a “aconseguir que les diferents activitats de reivindicació del 8M tenguin el ressò que mereixen”.
Imatge