Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Mesures de prevenció de l’Ajuntament de Maó per evitar la propagació del Covid-19

Després de la reunió que ha tingut lloc aquest matí entre la presidenta del Consell Insular de Menorca i els batles i batlesses de tots els municipis de l'illa i seguint les recomanacions de la Conselleria de Salut del Govern autonòmic i del Ministeri de Sanitat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó ha pres una sèrie de mesures per prevenir la propagació del Covid-19.

Tot i que actualment no hi ha motius per a l'alarma al nostre municipi, des de l'Ajuntament es recomana als ciutadans i ciutadanes de Maó que segueixin, estrictament, totes les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Així, com a mesura de prevenció per evitar la propagació del virus, l'Ajuntament ha decidit suspendre o ajornar les següents activitats:

- 7a Cursa de la Dona, prevista per al dia 15 de març.
- Sortides de s'Avia Corema prevista els dies 14, 21, i 28 de març.
- Trobada del Consell Municipal d'Infància a Eivissa, prevista els dies 28 i 29 de març.
- Curs III de la UIMIR, previst els dies 13 i 14 de març.
- Audició de les escoles municipals prevista avui al Claustre del Carme
- Patis Oberts
- Darrera sessió del festival del Cicle de Cinema Infantil prevista el dia 14 de març.

A banda d'aquestes suspensions o ajornaments d'activitats que organitza l'Ajuntament, es prendran mesures a les següents dependències públiques.

Educació:

A partir de les directrius del Govern de les Illes Balears, el servei Educatiu de 0 a 3 anys municipal queda suspès a partir de dilluns i fins a nou avís.

Totes les activitats complementàries que organitza i/o col·labora l’Ajuntament, que es duen a terme a centres educatius, queden igualment suspeses.

Per altra banda, també queda suspesa l’activitat de les escoles municipals de música ceràmica i puntura.

Geriàtric:

1.- Restricció de les visites als residents del centre. Si abans podien entrar a l'habitació del resident 4 o 5 familiars, ara només podrà entrar 1 persona.

2.- Aplicació de tots els protocols establerts pel Ministeri de Sanitat, en relació a l'increment de la higiene personal de residents, treballadors i visitants.

3.-Suspensió de l'entrada al centre per als menors de 15 anys.

4.- Suspensió de les activitats que comportin l'entrada de persones voluntàries al centre.

5.- Suspensió de les visites dels residents, programades per l'entitat, a instal·lacions externes a la residència.

6.-Mesura de la temperatura als usuaris que venguin de casa seva al centre de dia.

Casa d'Acollida i Serveis Socials:

L'ajuntament de Maó ha activat totes les mesures relacionades amb la prevenció de la propagació del Covid-19 que recomana el Ministeri de Sanitat, com un augment de la higiene personal, així com evitar comportaments individuals que puguin afavorir la propagació del virus.

Cementeri:

Al cementeri municipal, a banda de les accions de prevenció bàsiques, l'Ajuntament ha recomanat a l'empresa concessionària que prengui les mesures adients per evitar comportaments que puguin afavorir la propagació del virus, per exemple, durant els vetlatoris.

Poliesportiu:

Se suspèn tota l'activitat esportiva a totes les instal·lacions municipals, incloses totes les concessions esportives a instal·lacions que són pròpies de l'Ajuntament. Tampoc es podran utilitzar els vestuaris municipals.

Teatre Principal de Maó:

La Fundació Teatre Principal de Maó, ha decidit interrompre l'activitat escènica, amb l'objectiu de prevenir l'expansió del contagi i garantir la salut dels espectadors.

El tancament afectarà la celebració del "75è aniversari Club Marítim de Maó "del dissabte 14/03, i a les funcions de "Peter Pan "dels dies 21 i 22/03. Ambdós actes seran posposats a futures dates. De la mateixa manera se suspèn l'obra "La néta del senyor Linch" programada pel proper 28 de març.

Les persones que hagin adquirit entrades per algun dels espectacles afectats, conservaran la seva validesa per quan es tornin a programar. La taquilla del Teatre Principal de Maó romandrà oberta en horari habitual.

La celebració de la resta d'espectacles previstos al Teatre Principal de Maó, per les properes setmanes, queda a l'espera de possibles pròrrogues del cessament de l'activitat segons les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries. El Teatre Principal de Maó anirà informant puntualment de la possible modificació de la seva activitat artística. Per a més informació: 971 35 56 03 o teatremao.com.

Finalment, l'Ajuntament vol transmetre un missatge de tranquil·litat a tots els ciutadans i ciutadanes de Maó i a apel·lar a la responsabilitat individual de cadascú, a l’hora de seguir les recomanacions de les autoritats per contenir la propagació d’aquest virus. Així mateix, el consistori segueix, minut a minut, el protocol d'actuació que arriba des de les entitats superiors i comunicarà, en cas que sigui necessari, futures actuacions.


Imatge