Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

L’Ajuntament de Maó estudia mesures econòmiques per donar suport al sector econòmic de la ciutat, davant la declaració de l’estat d’alarma pel Covid-19

L’equip de govern de l’Ajuntament de Maó ha donat instruccions als Serveis Tècnics i Jurídics municipals perquè estudiïn les mesures, jurídicament viables, que pot prendre el consistori per ajudar el sector econòmic de la nostra ciutat i donar suport als comerços, establiments o PIMES, davant la declaració de l’estat d’alarma com a conseqüència de la propagació del Covid-19.

L’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha explicat que “estem abordant aquesta situació excepcional amb la màxima serenor possible, però també amb la determinació necessària per prendre les decisions més encertades, en aquest moment”. Així mateix, ha explicat que, tot i que l’Ajuntament no és l’administració que més pugui fer, a l’hora d’articular iniciatives econòmiques, “tots hem de posar de la nostra part”.

Altres mesures adoptades per l’Ajuntament

Aquestes mesures se sumaran a les ja adoptades per l’Ajuntament, com la suspensió del servei de control d'aparcament a les zones blava, taronja i verda, respectivament, a tot el municipi, inclosa la zona portuària, fins a nou avís. Així, tots els ciutadans i ciutadanes de Maó que aparquin en aquests espais no han de pagar.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha pres una sèrie de decisions per facilitar que el personal municipal es pugui adherir al sistema de teletreball. A dia d’avui, més de 50 persones de la institució ja treballen des de casa, i els serveis informàtics segueixen habilitant els equips per a aquesta situació.

A més, s’ha ofert la possibilitat al personal municipal de flexibilitzar el seu horari de feina, de manera que puguin realitzar el seu torn laboral entre les 07.00 hores i les 21.00 hores, de dilluns a dissabte.

Finalment, també s’han adoptat mesures de neteja i control de tots els edificis de titularitat municipal, per assegurar-ne les condicions d’higiene excepcionals, amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma pel Covid-19.

Imatge