Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

21 de març. Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

Aquest és el títol amb el qual l’ONU ens proposa recordar un més dels aspectes negatius que hauríem d’eliminar de les nostres ments, dels nostres cors i de la nostra convivència.

Revisant quins altres dies internacionals són avui, 21 de març, hem vist que també és el Dia Mundial de la Poesia, el Dia Mundial de la Síndrome de Down, el Dia internacional dels Boscos i el Dia
Internacional del Nowruz.

La veritat és que, mirades en conjunt, totes les celebracions d’aquest dia estan molt lligades entre si, ja que ens evoquen diferents estímuls per cultivar i millorar com a persones: la inspiració de la poesia, la companyia d’una persona amb la síndrome de Down, la presència dels arbres i el Nowruz...

Què és, això del Nowruz? Idò, és el que ho lliga tot. Perquè Nowruz significa nou dia, i el celebren més de 300 milions de persones a l’Àsia Central. Fa referència a l’equinocci de la primavera, al seu inici i a la renovació de la naturalesa. I reafirma la importància de viure en harmonia amb la naturalesa, inherent a totes les civilitzacions del món actual.

És, en conseqüència, una crida a una major solidaritat, basada en la consciència de la unitat de la raça humana i en el reconeixement de la diversitat cultural. Els èxits de les diferents civilitzacions formen part del patrimoni de la humanitat i són una font d’inspiració i de progrés per a tots els éssers humans.

Gràcies a l’educació, els mitjans de comunicació i les activitats culturals, però, sobretot, a través de les nostres relacions personals, veurem com és d’important que tothom conegui i apreciï el patrimoni de la diversitat cultural mundial, constituïda per aspectes essencials de cara a enfortir la pau i la bona convivència entre tothom. I, per tant, també serem activament antiracistes, ja que la discriminació racial ja no tindrà espai en aquest nou món.

En les actuals circumstàncies de recolliment obligat, tenim l’oportunitat de reflexionar sobre el virus del racisme. Aquesta vegada, li ha tocat a la població d’origen asiàtic, que ha hagut de suportar nombroses actituds racistes cap a la seva comunitat. Aquest virus ens corca tant com el virus actual, però el seu antídot el tenim a mà: és l’esperit de comunitat que estem vivint aquests dies, també, al nostre municipi.

Que tingueu un bon Nowruz!


Imatge