Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Els dos agents de la Policia Local que havien donat positiu per Covid-19 ja han superat aquest virus i han estat diagnosticats com a negatius per coronavirus

Maó, 8 d’abril de 2020. L’Ajuntament de Maó té la satisfacció de poder comunicar que els dos agents de la Policia Local que havien donat positiu per Covid-19 ja han superat aquest virus, en ambdós casos, i han estat diagnosticats com a negatius per coronavirus. És important assenyalar que els dos oficials no han presentat símptomes greus i el procés d’aïllament s’ha produït al domicili.

D’aquesta manera, la Policia Local de Maó ja compta amb la totalitat d’agents de la plantilla, a excepció de les persones d’aquest cos que formen part de grups de risc, a causa de patologies prèvies o per altres motius.

Així mateix, cal recordar que, quan es van localitzar els casos positius, es van practicar les proves a totes les persones que havien tingut contacte directe amb els afectats i tots els resultats han donat negatiu per coronavirus.

Per altra banda, una vegada es va conèixer la propagació al nostre país d’aquest virus, la Policia Local de Maó ja va articular un sistema de prevenció, amb anterioritat a la declaració de l’estat d'alarma, amb una sèrie de mesures preventives.

A més, el departament va posar en marxa un protocol de rotació de torns, formats per un màxim de 6 oficials, de tal manera que, si es donava el cas d’un positiu per Covid-19 dins la plantilla, només es veiessin afectats per les mesures d’aïllament els membres d’aquell torn.

Aquest sistema es va articular amb l'objectiu que l’aïllament d’un o més torns, en cas de contagi d’un agent per coronavirus, no afectés el ple rendiment del cos de Policia Local.

Altres mesures de prevenció de la propagació del Covid-19 a la Policia Local de Maó

Des d’un primer moment, l’Ajuntament de Maó ha considerat la Policia Local com un servei essencial i fonamental. Per això, i des que es va tenir coneixement de la propagació del virus al nostre país, s’han pres totes les mesures de prevenció i aïllament necessàries i protocol·làries.

De la mateixa manera, la Policia Municipal segueix realitzant una sèrie d’accions per prevenir la propagació d’aquest virus. En aquest sentit, cada dilluns es desinfecten tots els vehicles del servei municipal.

També s’ha limitat a una sola persona el nombre d'agents que patrullen els carrers de la ciutat, que duen a terme equipats amb mascaretes i guants homologats.

Així, l’Ajuntament i la Policia Local seguiran fent feina amb aquests protocols de prevenció, i sempre amb la màxima precaució, a l’hora d’actuar davant la possible propagació del Covid-19 entre el personal dels serveis essencials.

Finalment, el consistori vol felicitar els dos agents que han superat el virus i animar tot el cos policial a seguir realitzant la seva feina, en aquesta situació tan excepcional, quan es fa del tot necessària la seva funció pública.


Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia