Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

UN IMPULS AL PREMI CIUTAT DE MAÓ D'ESCULTURA

Un any més, l’Ajuntament de Maó presenta la convocatòria del Premi Ciutat de Maó, aquest any corresponent a la modalitat d’escultura. El Premi Ciutat de Maó va néixer als anys setanta, amb alguna experiència puntual anterior. De llavors ençà, i de forma gairebé ininterrompuda, cada any ha convidat els artistes perquè donin a conèixer les seves creacions. Com a conseqüència, i per mitjà d’aquesta convocatòria, innumerables obres d’art han omplert el patrimoni artístic municipal.

Tradicionalment, el premi es reservava a les arts plàstiques. No obstant, fa una dècada es va intentar obrir la crida a pintura i escultura, encara que l’experiència va demostrar que un concurs amb dues modalitats tan diferents no funcionava prou bé.

Per això, del 2017 ençà es convoca un premi biennal de pintura i un premi biennal d’escultura, fórmula que, en el moment d’implantar-se, va obtenir una gran acollida i que, en el primer any reservat exclusivament a l’escultura —el 2018— va registrar una participació extraordinària.

Aquest any 2020, l’Ajuntament de Maó vol donar un nou impuls al certamen. Així, i a part de les modificacions de caràcter tècnic, que es podran observar oportunament a les mateixes bases, en volem destacar tres aspectes:

1)El concurs tindrà un desenvolupament autònom, per guanyar importància per si mateix. Per això, també canvia el calendari. Així, el lliurament del premi es fixa per a la primera quinzena de juliol; i el termini perquè els artistes presentin les seves obres acabarà el 10 de juliol, d’aquí tres mesos.

2)Es donarà importància a l’exposició de les obres seleccionades a partir de tres elements:

a) Fer una selecció més acurada de les obres presentades, que passaran a formar part de l’exposició, de manera que ja no seran “totes”, com fins ara;
b) Crear l’exposició amb un discurs propi, que ajudi a valorar el conjunt de les peces visitables;
c) Convertir el Premi Ciutat de Maó en l’exposició que ompli tot l’estiu al Claustre del Carme, de manera que passi dels 15 dies del període expositiu actual fins als cinquanta dies.

3)S’incrementa el premi amb el compromís de l’Ajuntament de preparar una exposició en solitari de les obres de l’artista guanyador/a, al mateix Claustre del Carme, en un termini no superior als dos anys a partir de la concessió del premi. Així mateix, s’institueix una menció a un autor/a jove, menor de 35 anys, fet que implicarà la realització d’una exposició al llarg de l’any 2021.

En atenció a la situació creada per l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha prorrogat les dates inicialment previstes. Esperam que aquest impuls consolidi el guardó i que servesqui d’estímul perquè tots els creadors puguin fer art en aquests temps tan incerts.


Imatge