Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

L'equip de govern de l'Ajuntament de Maó assoleix un acord amb un grup de responsables d'establiments del port, en relació a la reordenació de la rada maonesa

• Es tracta d'un acord ampli, que compta, també, amb la firma dels dos partits de l'oposició.

Maó, 23 de juny de 2020. Aquest dimarts, dia 23 de juny, s'ha presentat l'acord assolit, després de diferents reunions, entre l'Ajuntament de Maó i un grup de responsables d'establiments del port, en relació a la reordenació de la rada maonesa. Es tracta d'un acord ampli, que compta, també, amb la firma dels dos grups de l'oposició.

D'aquesta manera, l'acord ha sigut firmat avui per Héctor Pons Riudavets, Alcalde de Maó, Lázaro Alcaide Paz, representant de la Plataforma Port Maó, Maria José Camps Orfila, portaveu del PSOE, Conxa Juanola Pons, portaveu d'Ara Maó, Águeda Reynés Calvache, portaveu del Partit Popular, i Maria Pons Roselló, portaveu de Ciudadanos.

Els principals punts d'aquests nous acords són els següents:

1. Canviar el sentit de circulació de manera que es pugui accedir a tota la rada del port des del moll de ponent.

2. Mantenir el sentit únic en direcció ponent a llevant a la zona compresa entre Costa den Reynés i Costa de Cala Figuera.

3. Aplaçar al mes d'octubre, o en el seu cas, quan entri en funcionament el nou ascensor de la zona de Rochina, l'aplicació del sentit únic en el tram entre Rochina i Costa den Reynés.

4. Fins llavors, es permetrà el doble sentit de circulació entre Colàrsega i Costa den Reynés.

5. Per tal de definir de quina manera s'aplica la mesura acordada al punt 3, ambdues parts mantindran un diàleg permanent per trobar l'opció més consensuada possible.

6. A la zona entre Reynés i Corea:

a. Mantenir el sentit únic en direcció de ponent a llevant.
b. Habilitar un espai auxiliar per facilitar les aturades de veïns, recollides de clients per part de taxis, etc.
c. Reservar algunes places per a empreses nàutiques.

Durant les darreres setmanes, l'Autoritat Portuària de Balears, amb el vist-i-plau de l'Ajuntament de Maó, havia executat una sèrie d'actuacions per modificar i regular la mobilitat al Port de Maó, amb l'objectiu de reduir la intensitat de tràfic que suporta el Port, avançar en l'aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i del Pla d'Acció del Port de Maó i ampliar els espais destinats a vianants i a terrasses en el marc de les mesures de prevenció de la COVID-19.

Cal assenyalar que aquests canvis s'emmarquen en una visió global de la ciutat i del port i compten amb el vist i plau dels tècnics.

Així mateix, un grup d'empresaris i veïns del port havia demanat que s'arribés a un acord quant a les actuacions iniciades. En aquest sentit, el consistori sap que el context i la incertesa econòmica actuals requereixen un major consens i flexibilitat en la proposta. Per això, l'Ajuntament de Maó, convençut de la idoneïtat de l'actuació, no renuncia a la seva execució, però és conscient de la necessitat de ser flexible per tal d'arribar a l'acord firmat avui.


Imatge