Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Un día cualquiera i Sábanas blancas, obres guanyadores del premi de narrativa Des de Casa Maó Vint Vint

Aquest divendres, dia 26 de juny, la tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, ha fet entrega dels premis de narrativa del concurs Des de Casa Maó Vint Vint, a les 12.00 h, a la llibreria Espai 41, a les autores de les obres guanyadores de les dues categories d’aquesta iniciativa.

En la categoria Crònica personal del confinament, l’obra guanyadora ha estat Un día cualquiera, de l’autora Carlota Fuxà.

En la categoria Creació literària relacionada amb la vivència del confinament, l’obra guanyadora ha estat Sábanas blancas, de l’escriptora Ana Haro.

L’Ajuntament de Maó va posar en marxa aquesta iniciativa durant l’estat d’alarma, com una forma de promoure la creativitat artística en aquest temps de confinament, a causa de l'estat d'alarma pel Covid-19. Les dues autores guanyadores han rebut 500 euros de premi cadascuna.

A més, el consistori maonès editarà un llibre, amb el corresponent permís dels autors/ores, amb les obres més destacades de cada modalitat. La finalitat d'aquesta iniciativa és crear una memòria literària de l'experiència que ha viscut —i que encara viu— la societat arran de la crisi sanitària del Covid-19.

El jurat està format per les persones següents: Lluís Verges, periodista; Anna Tudurí, de l'Associació Illetra; Miguel García Sánchez, de la llibreria Espai 41; Llúcia Palliser, poetessa; Margarida Cursach, en representació de l'IME; i Elisa Pons, en representació de l'Ateneu de Maó.

Entre les 55 obres presentades en aquest concurs, aquest jurat en va escollir les 25 que formaran part del llibre Des de casa, que reunirà aquestes creacions fetes durant el confinament, al voltant d'una vivència que haurà estat única.

Les obres seleccionades són:

En la modalitat de narrativa:

Illes sense imatge
Formigues
El terrat
1095
55 metres quadrats
No es por ti
Un Sant Jordi diferent
La incomprensió
El terrat
El secret d'en Tomeu Camps Bosch
Vidres esquerdats
Que baixi el teló
A dins de casa hi ha moltes coses
La muerte y el morir
Sábanas Blancas
El país dels rellotges
Mañana no volveré de Jordania
16 de abril de 2020: Crónica de una pandemia en cuatro actos

En la modalitat de crònica del confinament:

My sweetheart Mahon
Un día cualquiera
Maitia
Que cruixit que és viure moments històrics
Reflexiones
Que em torni la vida
Una pandèmia, els dubtes, la responsabilitat i la tornada a casaImatge