Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L'Ajuntament de Maó presenta la nova edició d'Estiu al Port, que enguany comptarà amb un nou mercat de nit

Aquest dimecres, dia 1 de juliol, s'ha presentat la quarta edició d'Estiu al Port, una iniciativa de l'Ajuntament de Maó que enguany comptarà amb un programa d'activitats molt variat i complet, en el qual destacarà el nou mercat de nit al port.

Aquesta activitat se celebrarà, cada dijous, a l'espai situat darrere les oficines de l'Autoritat Portuària, arran de la mar, a partir del proper dia 9 de juliol, i anirà acompanyat d'actuacions musicals i mostres de pintura en directe, distribuïdes en diferents espais situats al llarg del port.

Així, l'activitat del programa d'Estiu al Port 2020 es dividirà en tres dies, que s'han seleccionat a partir de les peticions dels comerciants. No s’haurà de tallar el trànsit rodat per dur a terme aquestes activitats.

Els Dilluns: Espais públics d'expressió artística

Cada dilluns vespre durant els mesos d'estiu, a partir de les 21.00h, l'Ajuntament de Maó habilitarà un espai al parc Rochina, per celebrar-hi actuacions de dansa, circ, teatre i música de km 0.

Els Dijous: Mercat de nit, música i art al port

Tots els dijous vespre, durant els mesos de juliol i agost, l'Ajuntament de Maó organitzarà el nou Mercat de nit al port, a l'espai situat darrere les oficines de l'Autoritat Portuària, arran de la mar. Aquest nou mercat anirà acompanyat d'actuacions musicals i mostres de pintura en directe, distribuïdes per diferents espais situats al llarg del port.

Tot i que aquest nou mercat al port iniciarà la seva activitat a partir del proper dia 9 de juliol, aquest dijous, dia 2 de juliol, ja tindran lloc les primeres 4 actuacions musicals. En aquest sentit, l'Ajuntament de Maó seleccionat 24 espais al llarg del port de Maó. Cada dijous se celebraran 4 actuacions musicals i 3 mostres de pintura en directe. Les ubicacions d'aquestes activitats aniran rotant cada setmana, per tal de repartir, durant tot l'estiu, aquestes actuacions al llarg de tot el port.

Dissabtes de concerts a baixamar

Els dissabtes 4 i 18 de juliol, i 1, 15 i 29 d'agost, se celebraran concerts arran de la mar, al mateix espai on dijous s'ubicarà aquest nou mercat.

És important recordar que, en totes aquestes activitats, s’hauran de respectar les normes de seguretat sanitària vigents: mantenir una bona higiene de mans, mantenir la distància interpersonal i emprar, obligatòriament, la mascareta. En aquest sentit, l’Ajuntament ha seleccionat els espais per a dur a terme aquest programa, de manera que sigui possible el compliment de les normes vigents.

El Batle de Maó, Héctor Pons, ha explicat que "es tracta d'un programa que vam iniciar ja fa uns anys amb un objectiu molt clar, que és el de dinamitzar la vida al port i fer que el port sigui un espai de convivència i també d'activitat". Així mateix, el Batle de Maó ha ressaltat la importància de "posar en valor el port de Maó com a destí, no només per tots els residents sinó també per tots aquells visitants que venen a Menorca".

Per la seva part, el regidor de Dinamització Econòmica i Festes, José Manuel García, ha explicat que, "hem identificat 24 punts al port on poder instal·lar escenaris, de petit format, propers a les terrasses dels establiments". En aquest sentit, José Manuel García ha afegit que "la idea de distribuir aquestes actuacions al llarg del port és que la gent pugui seure a les terrasses dels establiments per poder gaudir d'aquestes activitats".

La tinenta d'Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, ha afirmat, per la seva part, que "els actes que hem programat els dilluns d'estiu al parc de Rochina, responen a una demanda d'un col·lectiu d'artistes de diferents disciplines -Arts en l'aire-, que ens havien demanat poder disposar d'un espai per poder dur a terme les seves activitats durant tot l'estiu".

A més a més, aquest escenari quedarà muntat de forma permanent i es convertirà en un espai públic d'expressió artística. Aquesta iniciativa, que forma part de l'Estiu al Port, se celebrarà, també, en el marc de rescat cultural i de contractació local del consistori.


Imatge