Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L'Ajuntament de Maó posa en marxa una campanya de promoció del port de Maó

Avui s'ha presentat la primera fase de la campanya de promoció del port de Maó que ha posat en marxa l'Ajuntament amb l'objectiu de reactivar l'activitat socioeconòmica de la ciutat, donar suport a l'activitat de tots els establiments de la rada, a més de posicionar el port de Maó com un dels principals atractius de l'illa.

L'acte de presentació ha comptat amb la participació de l'alcalde de Maó, Héctor Pons, la Tinenta d'Alcaldia de Cultura i Medi ambient, Conxa Juanola, i la Regidora de Microciutat, Economia, Comerç i Turisme.

L'ajuntament de Maó vol promocionar, així, el port com un punt de visita ineludible no només per als turistes que visitin la ciutat, sinó que també vol atracar la rada maonesa a les persones de la resta de municipis de Menorca, amb l'objectiu que puguin redescobrir un dels espais més emblemàtics de la seva illa.

Aquesta iniciativa del consistori forma part del Pla de Xoc de l'Ajuntament de Maó per pal·liar els efectes del Covid-19 a Maó, que pròximament comptarà, també, amb una campanya per reactivar l'activitat dels establiments locals del centre de la ciutat.

Així mateix, aquest projecte també forma part del procés de Transformació del port de Maó, que té la voluntat d'avançar cap a un espai més urbà i més modern, enfocat a l'activitat de les persones, que inclou l'ampliació de l'espai per a vianants, la construcció del nou ascensor i d'un nou aparcament, la millora dels accessos ciutat-port i remodelació de Rochina.

El pla d'accions d'aquesta campanya, que pretén funcionar de forma dinàmica, amb contínues incorporacions, comprèn diferents accions online i offline que seran el punt de sortida de la marca Port de Maó.


Creació de la marca Port de Maó

En aquest context, el consistori llença la marca Port de Maó, que vol ser el paraigua de tota l'activitat i de totes les accions que es duguin a terme al port. La marca compta amb un nou logotip que funcionarà amb l'eslògan: "Port de Maó, un port pensant en tu".

Creació de la web portdemaó.es

L'Ajuntament ha creat la web portdemao.es, on s'hi concentra tota l'activitat i l'oferta comercial, gastronòmica i lúdica del port de Maó. Per això, s'ha creat un espai en aquesta web amb un directori dinàmic que actualment, compta amb un centenar d'establiments del port, entre bars, restaurants, comerços i empreses d'oci.

En aquest directori, tots els establiments compten amb una descripció de la seva activitat, característiques del seu servei, mapa de localització interactiu, contacte i enllaç a la web de cada establiment, així com imatges fetes pel consistori, expressament, per aquesta l'ocasió.

La web es divideix en diferents apartats entre: menjar i beure, compres o activitats i oci.

Un altre dels apartats més rellevants d'aquesta nova web, és el mapa interactiu d'accessos i aparcaments al port i al seu entorn. D'aquesta manera, les persones que entrin en aquest apartat podran veure totes les possibilitats d'accés al port, a peu o en vehicle, a més de les diferents bosses d'aparcament, amb el nombre de places de cada una. Aquest mapa està connectat a google maps, per la qual cosa condueix a les persones fins al punt seleccionat.

Per altra banda, la nova web, que concentra tota l'oferta del port de Maó, també compta amb una agenda d'activitats que permet conèixer a l'usuari la programació d'esdeveniments de tota classe que es realitzaran al port de Maó. També disposa d'un apartat d'història del port, a més d'informacions que poden ser d'interès per als usuaris.

En aquest moment, la web s'ha publicat en un únic idioma i està previst que, durant les properes setmanes es tradueixi a 4 idiomes. Per altra banda, pròximament, aquest espai també comptarà amb un apartat dedicat exclusivament a l'activitat nàutica on s'hi podrà trobar informació sobre el varador, la drassana, o els trajectes de tràfic regular, així com totes les empreses i activitats nàutiques.

Creació del vídeo promocional

Per altra banda, l'Ajuntament de Maó ha creat un vídeo promocional del port de Maó, amb la col·laboració de l'Autoritat Portuària de Balears. L'objectiu d'aquest vídeo és el de mostrar l'atractiu i potencial del port de Maó a diferents públics, tant fora com dins de l'Illa de Menorca, per atreure aquestes persones al port i a la ciutat de Maó i reactivar, així, l'activitat socioeconòmica de la ciutat.

Així mateix, aquest vídeo també té la intenció de ser la porta d'entrada a la nova web, on els usuaris ja podran consultar tota l'oferta que els ofereix la rada. Aquest element serà distribuït per diferents canals de comunicació amb l'objectiu d'arribar al major nombre de persones.


Tanques publicitàries

L'ajuntament de Maó instal·larà, durant els propers dies, 5 tanques publicitàries distribuïdes per diferents municipis: Maó, Alaior, Mercadal, Ferreries i Ciutadella, amb la intenció d'atreure no només als turistes de la nostra illa sinó també als seus residents, per tal que redescobreixin un dels majors actius de Menorca.

El consistori promocionarà tots aquests elements en diferents mitjans de comunicació online i offline, amb diferents versions d'anuncis per atraure nous visitants al port i a la ciutat de Maó, així com a la web portdemaó.es

Per la seva part, l'Alcalde de Maó, Héctor Pons, ha explicat que aquesta campanya pretén aconseguir "una major unió i comunicació de tota la comunitat portuària i de tots aquells agents econòmics i socials que estan implicats en el dia a dia del port de Maó".

Així mateix, Héctor Pons ha assenyalat que aquesta iniciativa està pensada, també, per "tota aquella gent que arriba al port i que necessita saber quins serveis hi pot trobar i contactar fàcilment amb les diferents empreses i els establiments”.

Finalment, el batle ha afirmat que, "la creació d'una marca del port de Maó té l'objectiu d'enfortir el seu potencial econòmic", per tal de reimpulsar, així, l'activitat socioeconòmica de tota la ciutat.Imatge