Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Llucmaçanes i Sant Climent comptaran amb un dispositiu de vigilància especial per evitar aglomeracions, els dies que s'haurien d'haver celebrat les festes patronals

• La Junta de Seguretat es tornarà a reunir el dia 11 d'agost per acabar de preparar el dispositiu de vigilància a Maó, els dies que s'haurien d'haver celebrat les festes de Gràcia.

• No es permetrà beure al carrer ni instal·lar barres de bar orientades a la via pública

• El dispositiu de seguretat comptarà amb la participació d'agents de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Maó, 31 de juliol de 2020. La Junta Local de Seguretat de Maó es va reunir ahir, dijous 30 de juliol, a l'Ajuntament de Maó, per acabar de dissenyar els dispositius especials de vigilància que s'activaran a Llucmaçanes i Sant Climent, durant els dies que s'haurien d'haver celebrat les festes patronals de Sant Gaietà (8 i 9 d'agost) i les festes de Sant Climent (22 i 23) d'agost.

El dispositiu de seguretat comptarà amb la participació d'agents de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Es controlaran, especialment, aquells punts del municipi on era habitual la concentració de persones els dies de les festes. Per altra banda, no estarà permès beure a la via pública i no es podran instal·lar barres orientades al carrer. Tampoc s'habilitarà cap aparcament extraordinari, per tal de no incitar a la gent a acudir a aquests nuclis urbans.

La Junta de Seguretat es tornarà a reunir el dia 11 d'agost per acabar de preparar el dispositiu de vigilància a Maó, els dies que s'haurien d'haver celebrat les festes de Gràcia (7 i 8 de setembre).

La reunió d'avui ha comptat amb la participació de l'Alcalde de Maó, Héctor Pons, la Tinenta d'Alcaldia de Serveis Generals i Hisenda, María José Camps, el Cap de la Policia Local de Maó, Vicente Vaquero, el Subinspector de la Policia Local, Rafael de la Rica, l'Inspector de la Policia Nacional Javier Gonyalons, la Directora General de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Isabel López, el Capità de la Guardia Civil, Carlos José Ferrari, i el director de l'Institut de Seguretat Pública de Balears, Vicenç Martorell.

Cal recordar que l'Ajuntament de Maó va comunicar que, enguany, es suspenien els actes de celebració de les diferents festes patronals del municipi, amb l'objectiu no incitar a l’aglomeració de persones, evitant així el risc de transmissió de la Covid-19 a la nostra ciutat i a la nostra illa.

Dispositiu especial per evitar concentracions la resta de caps de setmana

Per altra banda, aquest dimecres va tenir lloc una reunió entre l'Ajuntament i els diferents cossos de seguretat, per analitzar les concentracions, puntuals, de persones que han tingut lloc, recentment, al moll de ponent del port de Maó, als voltants de la Costa des General, i a diferents urbanitzacions de platja, durant el darrer cap de setmana.
Aquesta reunió va comptar amb la participació de l'Alcalde de Maó, Héctor Pons, la Tinenta d'Alcaldia de Serveis Generals i Hisenda, María José Camps, el Cap de la Policia Local de Maó, Vicente Vaquero, el Subinspector de la Policia Local, Rafael de la Rica, la Directora General de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Isabel López, al Capità de la Guàrdia Civil, Carlos José Ferrari, German Miguel Medrano, Inspector en Cap de la Policia Nacional a Maó, i Francisco Vargas en representació de l'Autoritat Portuària de Balears.

En aquest sentit, els membres de l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó van expressar la seva preocupació per aquestes concentracions que han tingut lloc el darrer cap de setmana.

Per aquest motiu, el consistori i els cossos de seguretat treballen en l'elaboració d'un dispositiu especial al port de Maó i a les urbanitzacions de platja del municipi, que s'activarà, a partir del proper cap de setmana, per tal d'evitar aquestes concentracions.

Aquest fet comporta un risc sanitari que cal evitar, per tal prevenir possibles contagis de Covid-19 a la nostra ciutat i a la nostra illa. L'objectiu d'aquest dispositiu és el de poder seguir avançant sense haver de donar passes enrere.


Imatge