Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

"BELLA TRADICIÓ, Moments especials i de festa", l'obra pictòrica de Julia Melià que recull els moments més emblemàtics de les festes patronals de Maó

Avui s'ha presentat l'exposició "BELLA TRADICIÓ, Moments especials i de festa", a càrrec de Julia Melià Bagur, que s’exposarà a la Sala Sant Antoni entre els dies 17 d'agost i 12 de setembre, i que gira al voltant de les tradicions de les festes populars del municipi, que enguany no es podran celebrar a conseqüència de la Covid-19.

L'Exposició es podrà visitar entre les 11.00h i les 13.00h i entre les 18.00h i les 21.00h, de dilluns a divendres, i entre les 11.00 i les 13.00h els dissabtes.

L'exposició compta amb obres realitzades mitjançant diferents tècniques pictòriques i totes elles mostren diferents moments concrets de les festes patronals, amb el cavall com un punt de referència que utilitza l'artista de forma recurrent. Per altra banda, també s'ha reservat una part de la sala a una sèrie d'obres més personals de Julia Melià.

Per la seva part, l’artista ha explicat que s'ha inspirat en "la part estètica i extraordinària de les festes", fent especial èmfasi en "el contrast dels caixers, vestits de blanc i negre, i la bellesa del cavall". "Tot junt, componen uns elements que estàticament m'han motivat a fer aquesta exposició", ha afegit l'autora de l'obra.

La tinenta d'Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, Conxa Juanola, ha explicat que, enguany, aquesta exposició cobra especial importància pel fet que no es puguin celebrar les Festes de Gràcia, a conseqüència de l’actual situació sanitària.

Així mateix, Conxa Juanola ha afirmat que, durant el temps que s'exposi aquesta obra, se celebraran diferents activitats complementàries entre les quals destacarà una xerrada sobre cuina i festes, una altra sobre l'origen de les festes patronals de Maó, i també s'està estudiant la possibilitat de realitzar un itinerari guiat a la Sala Sant Antoni.


Imatge