Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L'Ajuntament de Maó proposa la candidatura d'Arturo Sintes al premi Cornelius Atticus 2020

L'Ajuntament de Maó ha proposat la candidatura d'Arturo Sintes Lluch al premi Cornelius Atticus 2020, que distingeix a les persones que han dedicat tota la seva vida a la pràctica de o a la promoció de l'esport dins l'àmbit de les illes Balears.

Aquest premi és impulsat per la Conselleria d'Afers Socials i Esports de les Illes Balears, a proposta de la Direcció General d'Esports. Cal assenyalar que la Federació Balear de Ciclisme s'ha adherit a la candidatura de l'Ajuntament de Maó. La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l'àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l'esport. Entre els requisits els candidats han d'haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tingut una altra funció directament implicada en la promoció de l'esport. A més, llevat d'excepcions, han d'haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu dins l'àmbit balear o des de l'esport balear contribuint a l'evolució esportiva de la Comunitat Autònoma.

Cal recordar que el premi Corlius Atticus s'atorga des de l'any 1996 i que des de 2017 també s'estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d'un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l'any 1933. En l'acte institucional, es fa
entrega d'un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la
mateixa reproducció.

Arturo Sintes

En l'àmbit esportiu, Arturo Sintes va ser Campió de Menorca de Ciclisme per puntuació l'any 1968 i Campió d'Espanya de Marxes Cicloturistes per etapes, l'any 2002-2003.

Entre altres càrrecs, Arturo Sintes va ser nomenat, l'any 1981, delegat de la Federació Balear de Ciclisme, de la qual seria vicepresident l'any 2005 i president, l'any 2007. Exercint aquest càrrec, va organitzar cinc campionats d'Espanya en pista, tres copes de Espanya en pista, a més d'instaurar, l'any 2009, la Marxa Cicloturista de les Illes Balears.

Va assumir, també, el càrrec de president de la Comissió Nacional de Ciclisme en Pista, de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme, durant quatre anys, i va participar en cinc mundials i en dues copes del món.

Per altra banda, l'any 2001 va fundar l'Associació Cicloturista de Menorca, de la qual va exercir com a president.

Els anys 2007, 2011, 2013, 2015 i 2017 va participar, com a Delegat de Ciclisme d'IGA Menorca, en els Island Games.

El 2011 presenta la Fundació Ciclisme Maó-Menorca, l'any 2012 recupera la Festa de la Bicicleta de l'Ajuntament de Maó i el 2014 organitza l'exposició "70 anys de ciclisme a Menorca".

També és coneguda la seva faceta de president del Real Aeroclub Mahón-Menorca (any 1983), i de president de l'Atlético Mahonés, el 1989. L'any 2008 funda el Club Rotary Mahón–Mo.

A més a més, aquest passat mes de setembre, Arturo Sintes va rebre la medalla de plata de l'Ajuntament de Maó, en reconeixement a la seva trajectòria professional.

Imatge