Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L'Ajuntament instal·larà 5 noves pèrgoles fotovoltaiques amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu a l'aparcament de Ses Vinyes

L'Ajuntament de Maó ha autoritzat la licitació del projecte d'instal·lació de marquesines amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu, a l'aparcament municipal Ses Vinyes.

Aquest projecte es licitarà a mitjançant un pressupost de 524.399,96 (IVA inclòs). El 50% del projecte serà finançat per l'IDAE, mentre que el Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Maó aportaran la resta de la inversió, a parts iguals.

La nova instal·lació fotovoltaica per autoconsum prevista a l'aparcament municipal estarà formada per 5 noves pèrgoles amb una potència total instal·lada de 231 kWp i estarà dotada amb 5 punts dobles de recàrrega de vehicles elèctrics. Tindrà una capacitat de generació de 315.000 kWh/any, que equival a la demanda energètica anual de 90 famílies.

Està previst que compensi la demanda energètica dels centres educatius propers (CEIP Mare de Déu de Gràcia, CEIP Sa Graduada, CEIP Mateu Fontiroig, Escoleta Es Busquerets) i d'altres equipaments municipals que quedin en el seu entorn (Local de l'AAVV de Camí de Ses Vinyes, Pista d'Atletisme, Poliesportiu municipal, Creu Roja o Casa de Ses Aigües, entre d'altres).

Per la seva part, el regidor de Recursos i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Maó, Rafa Muñoz, ha assenyalat que, entre d'altres, l'objectiu d'aquesta iniciativa és "seguir impulsant la transició energètica de l'Ajuntament i seguir caminant cap a la utilització d'energies netes". Per altra banda, també ha explicat que és "una instal·lació que tindrà una taxa de retorn bastant ràpida, gràcies a l'estalvi energètic que suposarà".

L’Alcalde de Maó, Héctor Pons, ha explicat que “l’objectiu és convertir Maó en una ciutat que sigui puntera en la transició ecològica i en el consum d’energies netes”. Així mateix, ha afegit que “Maó és una ciutat compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i, per aquest motiu, hem decidit prioritzar aquestes inversions”.


Imatge