Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L’Ajuntament de Maó iniciarà la reforma integral d’un tram dels carrers de ses Moreres i Bastió, i tot Sant Jordi, a partir del pròxim dijous

El pròxim dijous, dia 14 de gener, l’Ajuntament de Maó iniciarà les feines prèvies per començar la FASE 1 de la reforma integral d’un tram dels carrers de ses Moreres i Bastió, i tot Sant Jordi. El pressupost total d’aquest projecte serà de 447.829 euros, corresponents al pressupost de l’any 2020. Les obres s’inicien una vegada passada la campanya de Nadal i amb l’objectiu que estiguin enllestides abans de començar l’estiu.

Aquesta millora de la ciutat donarà resposta a la demanda dels comerciants i veïns d’una part del carrer de ses Moreres, que van demanar l’embelliment d’aquesta zona, per dinamitzar l’activitat econòmica i comercial.

En el cas del carrer de ses Moreres, el tram que es reformarà es troba entre la plaça de s'Esplanada i es Cós de Gràcia, mentre que el carrer Sant Jordi es reformarà en la seva totalitat. Pel que fa al carrer Bastió, la reforma anirà des de Sant Jordi fins a sa costa de sa Plaça.

L’obra s’ha dividit en dos lots diferents, que s’executaran de forma simultània, amb l’objectiu d’accelerar el termini d’obres, que serà de 5 mesos, aproximadament. Tot i així, durant les 3 primeres setmanes, aproximadament, les actuacions només s’iniciaran al carrer Bastió i al carrer de ses Moreres.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és embellir aquesta zona tan cèntrica i emblemàtica de Maó, per dinamitzar l’activitat econòmica i comercial, millorar la seguretat viària d’aquests carrers i substituir les canonades de la xarxa de sanejament i d’aigua. En aquest sentit, cal assenyalar que aquesta actuació permetrà empedrar tot l'espai inclòs en aquesta obra, que passarà a ser d'un sol nivell.

D’aquesta manera, el consistori dóna continuïtat a una política d'impuls de l'obra pública necessària, que funciona, també, com una mesura més per afavorir a la reactivació econòmica de la ciutat, generant activitat econòmica en diferents empreses locals.

Com en qualsevol actuació d’aquesta envergadura, durant el transcurs de l’obra existiran una sèrie d’alteracions del trànsit habitual en aquesta zona. Les feines i els canvis en la circulació es divideixen en diferents fases. L’Ajuntament anirà informant, a mesura que avanci l’obra, dels canvis en la circulació habitual.

Com ja s’ha dit anteriorment, les obres s’iniciaran al carrer Bastió i al carrer de ses Moreres, de forma simultània.

Afectacions en el trànsit durant la FASE 1 de les obres:

1. Canvi del sentit de la circulació al carrer Sant Jordi.

2. S’habilitarà un carril excepcional a la plaça de s'Esplanada, per a vehicles residents, vehicles de càrrega i descàrrega i serveis.

3. Durant la FASE 1 de la reforma d’aquests carrers, els vehicles podran circular pel carrer de ses Moreres, fins a l’altura de sa Rovellada de Dalt.

4. Instal·lació de dues zones de càrrega i descàrrega al carrer Sant Jordi.

5. També es permetrà la càrrega i descàrrega de mercaderies a la part des Cós de Gràcia situada entre el carrer de ses Moreres i el carrer Sant Jordi (sense ocupar voreres)

6. La plaça d’estacionament de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda del carrer Bastió es trasllada al carrer Sant Jordi.

7. La plaça d’estacionament per accedir a la farmàcia Pons Landino es trasllada a la part del carrer Bastió situada entre sa costa de sa Plaça i plaça Bastió.

8. La plaça d’estacionament per accedir a la farmàcia Barrau es trasllada al sa Rovellada de Dalt.

9. No es podrà circular pel carrer de sa Lluna. Les persones residents en aquest carrer i que tenguin una plaça de garatge la podran seguir utilitzant, però hauran d’entrar i sortir a través del carrer de sa Comèdia.