Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

Imatge
18/01/2021
• Per altra banda, l’Ajuntament ha creat un directori de bars i restaurants, a la web www.tastamao.com, per tots aquells establiments que continuaran donant servei de terrassa, per endur o a domicili, amb l’objectiu d’ajudar a mantenir l’activitat econòmica, en la mesura que les restriccions ho permetin.
 

L’Ajuntament de Maó bonificarà el 90% de la taxa d’ocupació de la via pública, durant tot l’any 2021

En el marc de l’entrada de Menorca al nivell 4 d’alerta per Covid-19, el passat dissabte, dia 16 de gener, l’Ajuntament de Maó bonificarà el 90% de la taxa d’ocupació de la via pública, durant la totalitat de l’any 2021, tal com ja va fer durant l’any 2019. L’objectiu d’aquesta mesura és pal·liar efectes econòmics que tindrà la reducció de l’activitat econòmica a Maó, a causa de les mesures de prevenció sanitària.

Concretament, la modificació d’aquesta taxa afectarà terrasses de bars i restaurants situades a la via pública, expositors, firaires i venedors ambulants.

Aquesta iniciativa es va començar a tramitar el dia 14 de gener, quan es va conèixer que Menorca entrava en fase 4, i es preveu que la seva aprovació inicial al pròxim Ple Municipal, que se celebrarà el dijous dia 28 de gener.

Per altra banda, amb l’objectiu d’ajudar a mantenir l’activitat econòmica de bars i restaurants, en la mesura que les restriccions ho permetin, l’Ajuntament de Maó ha creat un directori de bars i restaurants, a la web www.tastamao.com, per tots aquells establiments de Maó que continuaran donant servei a la seva terrassa o oferint a la clientela el servei per endur-se (takeaway) o el de repartiment a domicili.

D’altra banda, l’Ajuntament també complementarà aquest directori amb una campanya de promoció del servei a domicili i del servei per endur-se (takeaway), destinada a ser emesa a les ràdios, la premsa, el canal de Whatsapp institucional i les xarxes socials, amb la finalitat que, entre tothom, puguem ajudar els establiments de Maó en aquests moments.

En aquest sentit, aquest dilluns, dia 18 de gener, l’Ajuntament ha enviat una carta a tots els bars i restaurants del municipi de Maó, per tal de comunicar-los aquesta iniciativa, juntament amb les instruccions per donar-se d’alta a aquesta web, de forma molt senzilla.


La inscripció per formar part d’aquesta iniciativa es pot fer de les següents maneres:

En línia: Omplint el formulari que trobareu a https://tastamao.com/inscripcio/.

Per correu electrònic: Descarregant-vos, des del mateix enllaç, el full d’inscripció i enviant-lo a l’adreça electrònica tastamao@ajmao.org.
Per telèfon: Telefonant al 971 369800, ext. 250 o ext. 266.

Per la seva part, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha explicat que “aquesta campanya té l’objectiu de conscienciar al conjunt de la ciutadania, sobre la importància de recolzar aquest sector en aquests moments, i d’intentar que, tot i les dificultats, aquests establiments puguin estar oberts i mantenir, també, els llocs de feina tan importants al nostre municipi.

Així mateix Héctor Pons ha afegit que “en la mesura de les nostres competències, durem a terme les mesures possibles perquè aquest sector es vegi el menys afectat possible per aquestes restriccions sanitàries, per tal d’ajudar-los a superar aquesta situació tan complicada”.


Imatge