Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Qui som? Què feim?

L'Agrupació Municipal de Protecció Civil de Maó compta amb més d'una dècada de presència institucional i una experiència d'activitat satisfactòria en nombrosos esdeveniments, particularment en els dispositius i plans operatius de caràcter preventiu.

Com consta a la definició, el caràcter voluntari i l'esperit altruista constitueixen l'essència d'aquesta organització. Aquestes són les dues condicions bàsiques per formar part de Protecció Civil, a més de l'oportuna formació o coneixement professional de l'activitat, que es facilita amb cursos d'aprenentatge i acompanyament a càrrec de personal preparat.

L'Agrupació de Voluntaris de Maó està integrada per una xifra aproximada de trenta efectius, que dediquen el seu temps lliure a tasques solidàries. La programació de l'activitat es troba supeditada a la disposició personal i a la combinació d'obligacions professionals o familiars amb les exigències del servei. Per açò, és important comptar amb un nombre important de voluntaris per garantir presència en tots els operatius en els quals se sol·licita la seva col·laboració.

De forma resumida, les funcions bàsiques que realitzam són: l’estudi i previsió de situacions de risc, la prevenció de riscos, la col·laboració en emergències, des del punt de vista de la planificació i l'actuació, per assegurar el funcionament dels serveis essencials de la comunitat i les tasques de rehabilitació d'accions destinades al restabliment de serveis públics essencials. La formació, informació i divulgació són altres tasques a les quals, en funció de les nostres possibilitats, també intentam arribar. 

Els preventius que majorment realitzem són: festes patronals, esportius i en general on hi hagi una aglomeració de gent.

Ens regim per un reglament del Govern de les Illes Balears i un altre reglament intern de protecció civil.