Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Informàtica

Informàtica

L'any 1985 es comença a aplicar la informàtica en els serveis municipals i en els tràmits administratius a l'Ajuntament de Maó.

Es va implantant progressivament fins l'any 1997, un sistema centralitzat basat en Mainfraframes / Host VAX-VMS i terminals mode text VT-100 en cada lloc de treball.

És doncs, a partir de l'any 1997, quan es comença a dibuixar la xarxa informàtica de l'Ajuntament de Maó, unint d'aquesta manera tots els seus edificis municipals fent ús de la tecnologia client / servidor.

L'evolució progressiva del parc d'ordinadors dels usuaris es fa cap a ordinadors de tipus PC, amb les següents característiques bàsiques 32 Mb de Ram, Hd 2 Gbytes i targeta de xarxa de 10/100 Mbps. De la mateixa manera, s'adquireixen diversos ordinadors que executen la funció de servidor oferint serveis d'aplicacions corporatives, comunicacions i impressions.

Durant el període comprès entre 2000-2007 s'adequa la infraestructura informàtica al progrés de les TIC (tecnologies de la informació i comunicacions), principalment a internet.

S'implanta programari corporatiu denominat ALIA, desenvolupat conjuntament entre Silme i TGI. Aquest paquet treballa en l'entorn de client / servidor integrat perfectament amb el programari ofimàtic. Mentrestant, el maquinari té una evolució constant quant a memòria i capacitat de disc.

La xarxa d'àrea local de l'Ajuntament creix, i progressivament es van incorporant diferents seus geogràficament disperses, com la Residència Geriàtrica, Àrea Social i Àrea Econòmica.

A causa del avanç experimentat en aquesta etapa per totes les tecnologies relacionades amb Internet, es considera objectiu estratègic l'ús de tecnologies en l'àmbit de l'Administració Pública Local. A l'Ajuntament s'inicia l'ús del correu electrònic com a forma habitual de comunicació entre els treballadors i també ofereix al ciutadà una via ràpida i còmoda d'accés a l'administració. És també durant aquest període quan es posa en funcionament la pàgina web oficial de l'Ajuntament.

A partir de 2008 la xarxa informàtica de l'Ajuntament ha anat creixent, amb 5 ordinadors amb "rol" de Servidor, amb més de 200 ordinadors, perifèrics locals i de xarxa que donen suport a les diferents necessitats de les àrees de l'Ajuntament pel que fa a impressió, scan i fotocopiadora. S'adquireixen unitats portàtils i projectors per a la realització de diferents tipus de presentacions. Les comunicacions de dades es realitzen a través de connexions amb línies Gigaadsl.

A partir de 2009 s'inicia el projecte de Carpeta Ciutadana. Aquesta eina, mitjançant l'ús d'internet, ofereix millores i facilitats per al ciutadà / a per gestionar diversos tràmits municipals.

A dia d'avui, i gràcies a les noves tecnologies, l'Ajuntament de Maó ofereix al ciutadà / a una àgil comunicació i gestió en els tràmits municipals. També disposa d'equipament per a presentacions mitjançant portàtils i projectors per realitzar tota classe de conferències, cursos i reunions; s'ha adquirit un equipament de videoconferència professional per poder realitzar esdeveniments de caràcter educatiu, empresarial, cultural i social; les aules de formació que disposa l'Ajuntament estan adequades a les necessitats bàsiques per a l'execució dels diferents cursos que es generen.

Pel constant creixement de les TIC, el departament de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Maó està pendent de tots els avenços informàtics que sorgeixen per aplicar als serveis municipals, sempre pensant en els avantatges que es puguin obtenir en benefici de la ciutadania.
 

 
Gestions i tràmits

Documentació adjuntaDocumentació adjunta      Gestió en líniaGestió en línia
 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia