Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
25/04/2017
L’objectiu de la iniciativa és obrir els patis escolars fora de l’horari lectiu per tal de fomentar-ne l'ús comunitari.

D’aquí a final de curs, s’obriran els patis de quatre escoles diferents durant quatre capvespres, i s’organitzaran activitats de dinamització.
 

L’AJUNTAMENT POSA EN MARXA EL PROGRAMA ‘PATIS OBERTS’

L’objectiu de la iniciativa és obrir els patis escolars fora de l’horari lectiu per tal de fomentar-ne l'ús comunitari.

D’aquí a final de curs, s’obriran els patis de quatre escoles diferents durant quatre capvespres, i s’organitzaran activitats de dinamització.

Maó, 25 d’abril de 2017

Aquest matí, ha tingut lloc la presentació del projecte ‘Patis oberts’, que l’Ajuntament de Maó ha posat en marxa amb l’objectiu d’obrir els patis de les escoles a tota la ciutadania, per tal de fomentar-ne l’ús social i educatiu fora de l’horari lectiu.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació, Laia Obrador, de la directora del CEIP Sa Graduada, Magdi Columbrans, i de Victoria Coll i Carmen Bruque, en representació de l’Apima del centre.

Laia Obrador, ha explicat que “l’objectiu del projecte és obrir els patis escolars en horari no lectiu”, amb la voluntat de “fomentar la convivència i les relacions positives". Obrador també ha assenyalat que “pretenem tenir espais on hi hagi oportunitats de joc i oci per als infants i també per a les seves famílies”, i ha afegit que “la finalitat és construir relacions sostenibles en el temps i poder gaudir de les instal·lacions educatives que tenim a Maó, i que fora de l'horari lectiu fins ara quedaven tancades”.

La regidora ha afirmat que “el projecte neix del Consell Municipal d’Infància i Joventut, on els infants ens demanen poder tenir, dins la ciutat, espais de joc per poder anar a jugar amb els seus amics els capvespres”. A més, Obrador ha explicat que la iniciativa també vol donar resposta a la situació complicada que encara viuen moltes famílies, que sovint dificulta l’accés dels més petits a l’oci.

Per la seva banda, Magdi Columbrans ha assenyalat que “és un projecte molt polit, sobretot per als fillets de nou a dotze anys, ja que els parcs infantils són per a fillets més petits”.

Finalment, Victoria Coll ha afirmat que “com a pares i mares entenem l’educació com un espai compartit entre el centre educatiu, els pares, el barri i el municipi”, i ha subratllat que “el fet de tenir un espai més de tarda, que et permet venir amb els teus fills i jugar en un ambient conegut i gaudir del barri amb altres persones ens semblava un projecte molt enriquidor”.

Activitats de dinamització durant quatre divendres

D’aquí a final de curs, s'obriran els patis de quatre escoles diferents durant quatre divendres, en horari de 17 a 19 hores, i cadascun d’aquests dies s’organitzarà una activitat de dinamització. De cara al curs que ve, l’objectiu de l'Ajuntament és obrir dos patis de dues escoles durant tot el curs.

Aquí teniu el programa complet:

Divendres, 28 d’abril
De 17 a 19h
Pati del CEIP Sa Graduada
Circ social i dansa

Divendres, 5 de maig
De 17 a 19h
Pati del CEIP Maria Lluïsa Serra
Circuit amb rodes (duu la teva bici i el teu casc!)

Divendres, 19 de maig
De 17 a 19h
Pati del CEIP Antoni Joan
Llibres i contacontes familiars

Divendres, 26 de maig
De 17 a 19h
Pati del CEIP Mateu Fontirroig
Expressió artística

Programa d’educació al carrer

El programa 'Patis oberts' pretén fomentar l'ús comunitari dels patis escolars fora de l'horari lectiu, i vol contrarestar la manca d'espais destinats a l'ús social i comunitari. La iniciativa ha de permetre millorar la qualitat del temps lliure de joves i infants, i donar-li un enfocament educatiu i de participació ciutadana.

Els patis escolars oberts al barri són espais d'oportunitats educatives i constitueixen un espai privilegiat per fomentar la convivència i les relacions positives entre la ciutadania. A més, permeten fer un treball en xarxa entre l'Administració local, les entitats del barri, els centres educatius, el voluntariat i les associacions de mares i pares, amb la finalitat de construir relacions de confiança sostenibles en el temps, que permetin abordar de manera conjunta tots aquells reptes relacionats amb la qualitat de vida de la comunitat.

Per què posem en marxa aquesta iniciativa?

En qualitat de Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància, Maó té el compromís de promoure i implementar estratègies encaminades a assegurar al benestar dels infants, tot vetllant per convertir la ciutat en un entorn saludable. Volem fer camí cap a un oci alternatiu i de proximitat, obert a totes les famílies, i potenciar la xarxa comunitària i la participació ciutadana.

Cap on anem amb aquest projecte?

Amb la posada en marxa d'aquest projecte volem tenir patis dinàmics, oberts durant els capvespres, amb accés per part de tota la població i una oferta lúdica i educativa, que comptin amb la implicació de la xarxa comunitària i tenguin la possibilitat d'incloure altres espais educatius, a mesura que sorgeixin les demandes i propostes de la població.


Imatge