Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Es consolida una programació de cicle llarg de Nadal, ja que enguany començarà el darrer 28 de novembre i acabarà el 5 de gener, això són 39 dies de programa de festes.
 

Nadal 2014

COMENTARIS AL PROGRAMA FESTIU DE NADAL

1) Es consolida una programació de cicle llarg de Nadal, ja que enguany començarà el darrer 28 de novembre i acabarà el 5 de gener, això són 39 dies de programa de festes.

2) Els carrers i places que tindran il.luminació especial de Nadal seran:, Ses Moreres, Sant Jordi, Bastió, Sa Lluna, NOVETAT TOT ES CÓS DE GRÀCIA, plaça Bastió, Costa de Sa Plaça, Portal de Mar, carrer de l’Angel, plaça Colón, carrer Nou i Arravaleta, plaça del Carme NOVETAT AMETLLERS, plaça del Príncep, plaça Constitució, Infanta (devora plaça Reial), carrer de l’església, entrada Costa d’en Gà, Camí des Castell, Sant Esteve, Miguel de Veri, tota avinguda Menorca (ESTABLIMENTS VAN COMPRAR LLUMS L’ANY PASSAT i s’ajuntament posa il•luminació a ses boques de cada carrer i NOVETAT (J.A. CLAVÉ, JOSEP M. QUADRADO, FORT DE L’EAU, PETIT COMENÇAMENT D’IL•LUMINACIÓ i a Sant Climent (Carrer Sant Jaume i plaça)


3) Muntatge Betlem (28/11): NOVETAT aquest any hi participen les escoles (Antoni Joan, La Salle, Sant Josep i Cormar). Matí de 10-12 hores.

4) Na Gràcia i en Sebastià. DONANT L’ÈXIT OBTINGUT SERÀ UNA CONTINUÏTAT DE L’ANY PASSAT. COM SABEM ES UNA tradició popular molt antiga, que actualment només es conserva a la parròquia de Sant Francesc i a La Salle d’Alaior: la presència de dos personatges amics dels fillets i filletes, als que aquests donen cèntims pels que reben jocs i llepolies. La recaptació serà íntegrament pel Banc d’Aliments de Maó i voluntaris d’aquest Banc seran responsables del funcionament de l’activitat.
Estarà situada a la porxada de l’Ajuntament, en el lloc més cèntric i funcionarà en horaris de tarda i en dies de festa. Arribaran a Maó també el dia 28 de novembre

5) Els Llumets (29/11): La presència dels Llumets dóna inici a Nadal i es consolida el tipus d’acte que s’ha fet aquests anys: Arbre de Nadal a la Plaça, IGUAL QUE L’ANY PASSAT que va superar tots els records d’altura i recorregut festiu dels Llumets amb la Xaranga de Maó.


6) La Fira de Nadal serà de quatre dies, del 5 al 8 de desembre. Com aquests anys anteriors s’han creat tres espais: pl. Constitució NOVETAT CASETES DE LLENYA; gastronomia i pastisseria MAJORITARIAMENT a la Plaça Colón, i artesania al Carrer de Ses Moreres.
En total participen 36 comerços i entitats, 5 MÉS QUE L’ANY PASSAT .
En la fira de Nadal, NOVETAT DEMOSTRACIÓ TÈCNICA DE DIORAMES (dia 7, en horari de matí i tarda) NOVETAT 8 (tot el dia) I 9 (matí) PASSEIG EN PONIS, a la Plaça Constitució, DAVANT POLICIA. També hi haurà un passacarrers de la Xaranga de Maó (dia 8).
Enguany –com l’any passat – es rifarà una panera de Nadal entre les persones que hagin comprat a la fira, a través de butlletes de rifa.

7) El Dia de la Constitució serà de portes obertes a l’Ajuntament.

8) Tallers per fillets i filletes. és una novetat d’enguany, que es fa per iniciativa de l’Ajuntament DIFERENTS TALLERS (TEATRE (3), RECICLATGE (3), REBOSTERIA(1), DIFERENTS EDATS, PARTICIPACIÓ DE PARES,. Es faran A LA SALA D’EXPOSICIONS DEL CLAUSTRE DEL CARME són de participació limitada, per la qual cosa serà necessari apuntar-se abans.

9) Calendari d’Advent. CONTINUÏTAT DE LA PASSAT s’instal.larà a la sala d’exposicions del Claustre del Carme (UTILITZAREM MAJORITARIAMENT AQUESTA SALA PER DUR A TERME TOTES LES ACTIVITAT). Cada dia, en la setmana del 15 al 19 de desembre, a les 18 h. s’obriran finestres del calendari i hi haurà una sèrie d’activitats infantils relacionades amb les festes de Nadal.

10) CONTACONTES I ESPECTACLE D’IMPROVISACIÓ D’HISTÒRIES. En el marc de les festes CONTACONTES (2) I ESPECTACLE INFANTIL D’IMPROVISACIÓ D’HISTÒRIES (2) es faran MAJORITARIAMENT a la Sala d’Exposicions del Claustre del Carme

11) CLAU DE SOL. La coral convidada d’enguany serà Clau de Sol, que farà dos concerts de Nadal a Llucmaçanes i a Sant Climent. L’activitat també s’emmarca en el programa Música i Teatre del Consell Insular de Menorca.

12) Ludoteca. Com ha fet aquests tres anys passats, l’Ajuntament mantindrà la ludoteca que tanta participació té en el Claustre del Carme. 29, 30 i 31de desembre i 2 de gener. HORARI MOLT MÉS AMPLI i DE MATINS DE 08.00 A 13.30H

13) Cinema de Nadal. També amb una col.laboració Público-Privada amb Cinemes OCIMAX, l’Ajuntament oferirà durant 5 dies cinema de Nadal (1 dia més que l’any passat) a un preu especial de 2 euros. Per Nadal era costum anar al cinema. Amb aquesta iniciativa i la programació de pel.lícules populars, volem promoure aquest costum i omplir una activitat més.

14) Es mantindran les campanades d’any nou a la Plaça. Després, la festa de cap d’any es desplaça al pavelló Sínia Costabella, on es farà ball d’entrada gratuïta amb la participació ORQUESTRA HURACAN I DJ KIKE SASTRE. Sense dubte, aquest és el ball que reuneix més gent la nit de cap d’any i des de l’Ajuntament es vol que sigui el ball de referència.

15) 03 I 04 de gener el Libro de la Selva. Espectacle per fiets i filletes

16) 04/01 iniciativa Es Rebost, ballades a s’Esplanada

17) Pista de Gel 12/12 a 11/01