Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

13/03/2015
La Asociación Ruta Europea del Queso celebra avui a Maó la seva assemblea amb l'objectiu de completar el disseny i altres tràmits administratius i definir les primeres línies estratègiques d'acció.
 

LA AREQ PERFILA LA DEFINICIÓ DE LES SEVES LÍNIES ESTRATÈGIQUES DE PROMOCIÓ

La Asociación Ruta Europea del Queso celebra avui a Maó la seva assemblea amb l'objectiu de completar el disseny i altres tràmits administratius i definir les primeres línies estratègiques d'acció. Després de la seva constitució al desembre en Idiazábal, aquesta és la primera trobada de treball que s'ha convocat, compta amb la participació de Ioritz Imaz Baztarrika, alcalde de Idiazábal, president de la AREQ; Águeda Reynés Calvache, Maó, vicepresidenta; Antonio López de la Manzanara Núñez-Barranco, Manzanares (Ciudad Real), tresorer; José María Barrios Tejero, Morales del Vino (Zamora), secretari; Florencio Rincón Godino, Casar de Càceres; Jordi Munell i García, Ripoll (Girona); i Carlos Javier Puente Fernández, Cabrales (Astúries), a més d'alguns tinents d'alcaldia de les àrees de comerç, consum, turisme i economia i tècnics municipals de les mateixes.

Águeda Reynés ha recordat el començament de l'associació i l'objectiu immediat de planificar les primeres accions, “es tracta de donar forma a les idees que compartim sobre l'oportunitat de desenvolupament econòmic a través d'un producte apreciat, amb arrelament a la tradició i a la base de la nostra dieta i que constitueix un excel·lent vehicle de promoció”. Ha explicat que es treballa inicialment en la gestió administrativa de registre, dominis, imatge corporativa, dossier informatiu de tots els municipis i programes i vies de col·laboració amb altres administracions.

El president Ioritz Imaz ha assenyalat en la roda de premsa celebrada durant el descans de la sessió de treball matinal que s'ha entrat en la fase de debat i disseny de les actuacions a dur a terme, “l'associació no és l'objectiu sinó l'eina per a la promoció turística i desenvolupament dels nostres pobles i comarques”. Ha agraït a l'Ajuntament de Maó l'organització d'aquesta trobada i la participació de tots els membres de l’AREQ, mostra de l'interès que ha despertat la iniciativa, “tots tenen molt que aportar”, ha agregat. Ha confirmat contactes amb altres regions europees que, en línia amb l'esperit de l'associació, tenen interès a integrar-se en la AREQ.

El president del Consell insular de Menorca, Santiago Tadeo, que ha departit amb els assistents durant el descans de la sessió i ha participat en la roda de premsa, ha ofert el recolzament de l'administració insular “perquè tenim en comú un objectiu, la promoció d'un producte propi de qualitat”, ha recordat l'ajuda de 265.000 euros al Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Formatge Maó-Menorca” i la importància de mantenir l'activitat productiva agrària ”pel que representa en si mateixa i perquè és base de l'atractiu turístic, la nostra missió és recolzar la producció i la comercialització”.

La jornada de treball continuarà amb una altra sessió aquest capvespre en el saló d'actes de l'Ajuntament. Demà està prevista una visita a la finca Subaida, a la fira del camp d'Alaior i dinar i passeig pel centre urbà de Ciutadella.