Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Maó, una ciutat vital, amable i habitable

Durant el Ple municipal del mes de març de l’Ajuntament de Maó, es van aprovar definitivament les modificacions de les ordenances que regulen la protecció de l’atmosfera davant la contaminació per renous i vibracions, així com els horaris d’obertura i tancament dels establiments d’oferta complementària, espectacles públics i activitats recreatives.

Durant aquest procés, des de l’aprovació inicial fins a l’aprovació definitiva, s’han realitzat diferents reunions amb les parts implicades, amb l’objectiu d’arribar a un punt d’acord, amb el màxim consens possible. Posteriorment a la seva aprovació inicial, es va obrir un període d’informació pública, durant el qual el veïnat, les entitats, les associacions empresarials i qualsevol persona interessada van poder revisar l’expedient i formular-hi aquelles reclamacions i observacions que van estimar oportunes.

Com a conseqüència de tot açò, es van presentar una sèrie d’al·legacions a cada una de les ordenances, algunes de les quals han estat incorporades a la redacció definitiva.

L’aprovació d’aquestes modificacions s’ha fet, per tant, amb molta cura, conscient com era l’equip de govern de la dificultat de resoldre determinades situacions, en les quals s’ha de cercar l’equilibri entre el dret al descans del veïnat, el dret a l’oci i els interessos legítims de l’empresariat del sector.

És per aquest motiu que hem adaptat els horaris de tancament a les diferents zones de la ciutat, tenint en compte els seus usos principals, prioritzant el descans del veïnat en aquelles zones definides com a residencials i ampliant la franja d’horaris d’obertura en aquelles parts de la ciutat on la restauració i l’oci són l’activitat predominant, com és el cas de la zona del port.

Volem una ciutat activa i amb vida, però, sobretot, volem una ciutat amable i habitable, on predomini la convivència i tothom s’hi senti còmode. Per açò hem assumit la responsabilitat de governar per a tothom, cercant l’equilibri entre les diferents activitats comercials, lúdiques i d’oci, i els drets de les persones que hi viuen.

Consideram que, finalment, hem aconseguit assolir aquest equilibri tan preuat, i ho hem fet posant per damunt de tot l’interès general, i sempre amb l’objectiu de garantir l’harmonia entre totes les parts que conformen Maó, que fan que aquesta sigui una ciutat vital, justa, atractiva i respectuosa amb les necessitats de tothom.

Maria Membrive
Regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Activitats de l’Ajuntament de Maó