Buscar
     
 
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
03/12/2016
La campanya pretén augmentar el nombre de persones que participen en algun dels projectes que estan en marxa a la ciutat, amb l’objectiu de fomentar la cooperació com a eina per a construir una ciutat més inclusiva
 

L’AJUNTAMENT PRESENTA UN NOU PROGRAMA DE VOLUNTARIAT

La campanya pretén augmentar el nombre de persones que participen en algun dels projectes que estan en marxa a la ciutat, amb l’objectiu de fomentar la cooperació com a eina per a construir una ciutat més inclusiva

Maó, 3 de desembre de 2016

Aquest matí, el regidor d’Atenció Comunitària, Biel Pons, ha presentat a la Sínia de la Plana la nova campanya de voluntariat que ha endegat l’Ajuntament de Maó.

Pons ha assenyalat que “des de la Regidoria de Serveis Socials, hem creat el Punt de Voluntariat de Maó, que pretén impulsar la cultura de la participació i la cooperació a través de les persones voluntàries”. El regidor també ha explicat que el Punt de Voluntariat tindrà dues funcions bàsiques: per una banda, informarà i orientarà les persones interessades a participar en projectes de l’Ajuntament, i per altra banda, promourà un concepte de ciutadania activa, responsable i participativa.

Finalment, Pons ha volgut animar tothom a participar i ha recordat que “fer de voluntari no és més ni manco que fer una o dues hores a la setmana dedicades a un projecte, ja sigui un reforç escolar, un voluntariat a la Residència Geriàtrica, al Casal Jove o, per exemple, a la recuperació de la sínia”.

Maó, ciutat inclusiva

La participació i la cooperació són dues bones unitats de mesura per conèixer l’estat de salut d’una comunitat i, com a tals, esdevenen principis rectors de tota gestió que aspiri a la inclusió. Quan participam prenem part i quan cooperam ens implicam; en resum, assumim un compromís pel bé comú.

L’actual equip de govern vol promoure la participació i la cooperació com a eines per a construir una ciutat més inclusiva, tot fomentant la responsabilitat de la ciutadania i la seva implicació en la consecució d’una ciutat on els veïns i veïnes vulguin es preocupin de manera activa pel bé comú.

Els projectes municipals

L’Ajuntament de Maó impulsa diversos projectes de voluntariat, amb l’objectiu de donar resposta a les demandes i mancances socials. Els voluntaris poden participar en el projecte que respongui més a les seves motivacions, de manera permanent o puntual. També poden participar proposant nous projectes.

Aquests són els projectes en marxa actualment:

ESTONES
Complementem l’oferta d’activitats d’animació de la Residència Geriàtrica per a millorar la qualitat de vida dels nostres majors.

PARELLES LINGÜÍSTIQUES
Posem en contacte persones que vulguin intercanviar una llengua.

REFORÇ ESCOLAR
Facilitem l’acompanyament a estudiants en la realització de tasques escolars, fomentant l’hàbit d’estudi.

SERVEI D’ORIENTACIÓ I ASSESSORAMENT JURÍDIC
Oferim assessorament jurídic a persones derivades per altres serveis municipals.

CASAL JOVE
Promovem el descobriment d’espais de convivència juvenil i la participació en el desenvolupament d’activitats d’animació, oci i dinamització del Casal Jove.

CULTURAL
Organitzem i desenvolupem activitats culturals d’interès general.

RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI ETNOGRÀFIC
Recuperem, rehabilitem, promocionem i fomentem la protecció del patrimoni etnogràfic.

TURISME CULTURAL
Facilitem l’organització i desenvolupament de les visites i excursions guiades de caràcter cultural que s’oferiran als turistes i visitants de la nostra ciutat.

PROJECTE CASA D’ACOLLIDA MUNICIPAL
Afavorim la integració de les persones usuàries de la Casa d’Acollida municipal.

El Punt de Voluntariat de Maó

El Punt de Voluntariat de Maó informa i orienta les persones interessades a participar en els projectes propis de l’Ajuntament de Maó.

Més informació:

En persona, a l’Àrea de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu: Cós de Gràcia, 28 (Maó). Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Per correu electrònic: voluntariat@ajmao.org
Per telèfon: al 971 356 700


Imatge