Buscar
     
 
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
03/02/2017
Aquest matí, l’Ajuntament ha penjat una pancarta a la façana de l’edifici consistorial a favor de l’acollida de persones migrants i refugiades.
 

MAÓ RECORDA QUE ÉS ‘CIUTAT D’ACOLLIDA’

Aquest matí, l’Ajuntament ha penjat una pancarta a la façana de l’edifici consistorial a favor de l’acollida de persones migrants i refugiades

Maó, 3 de febrer de 2017

Aquest matí, l’Ajuntament de Maó ha penjat una pancarta a la façana de l’edifici consistorial amb el lema ‘Maó, ciutat d’acollida per a les persones migrants i refugiades’.

L’acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Conxa Juanola, del regidor d'Atenció Comunitària, Biel Pons, de la portaveu del Partit Popular, Águeda Reynés, i de Marga Benejam, del Fons Menorquí de Cooperació, així com de diversos membres de la Corporació Municipal i d’integrants de la plataforma Benvinguts Refugiats Menorca.

Biel Bons ha explicat que “la pancarta respon a una demanda social” i ha afegit que l’Ajuntament ha de continuar “la feina de sensibilització davant el fet que no estem acollint els refugiats”. Pons ha assenyalat que “des del punt de vista municipal volem començar a donar resposta a tota aquesta gent”, i ha recordat que “nosaltres no podem dur gent aquí, ja que és l’Estat qui ha d’obrir fronteres i acollir, i després podran venir cap aquí, però la primera passa l’ha de fer el Govern central”.

El regidor també ha assenyalat que “com a ajuntament podem posar els nostres recursos a disposició dels refugiats, com les escoletes o els serveis socials, però sempre en col·laboració amb la resta de les administracions i amb la societat civil”.

Per la seva banda, Marga Benejam, ha explicat que “s’està elaborant un pla d’acollida i s’està fent una feina de coordinació entre els municipis i el Consell per impulsar un pla de recursos, que també inclou accions a les fronteres i de sensibilització”.


Imatge 

 

Tornar