Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
21/04/2017
El festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, i constarà de quatre concerts, protagonitzats per músics menorquins i de fora l’illa.
 

LA GALATEA PRESENTA UNA NOVA EDICIÓ DEL FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA MAÓ+FLORS

El festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, i constarà de quatre concerts, protagonitzats per músics menorquins i de fora l’illa.

Maó, 21 d’abril de 2017

Aquest matí, ha tingut lloc, a la Sala de Cultura Sa Nostra, la presentació del programa del Festival de Música Antiga Maó+Flors, organitzat pel grup La Galatea, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó.

L’acte ha comptat amb la participació del regidor de Cultura, Héctor Pons, d’Alexander Hopkins i Maria Antonietta Muggianu, del grup La Galatea, i d’Ana Gomila i Toni Carreras, del grup Gaudium et Musica.

Maria Antonietta Muggianu ha assenyalat que el principal objectiu del grup La Galatea, i també d’aquest festival, “és promoure i incentivar la música antiga”, i ha recordat que en les edicions anteriors sempre s’han portat músics especialitzats en barroc italià i espanyol. Muggianu també ha afirmat que “el nostre somni és que cada vegada més músics de l’illa de Menorca s’apropin a aquest món”.

Muggiannu ha explicat que, enguany, el grup menorquí Gaudium et Musica seran els encarregats d’inaugurar el festival. El segon concert el protagonitzarà el trio Fantasiant, que compta amb membres provinents de Catalunya, Holanda i Hongria, i La Galatea seran els protagonistes del tercer recital, que també comptarà amb la participació de la Compagnia dei Golosi, una companyia d’actors italiana. Finalment, el grup Il Gesto Armonico s’encarregarà de posar punt final al festival.

Per la seva banda, Ana Gomila ha mostrat la seva satisfacció per “poder cantar enmig de tota aquesta gent tan professional”, i ha explicat que Gaudium et Musica és un grup amateur, format per gent des Castell i de Maó. Gomila també ha explicat que la música medieval i, sobretot, la del renaixement, seran les principals protagonistes del seu concert.

Finalment, Héctor Pons, ha afirmat que “des de l’Ajuntament sempre diem que estem satisfets, orgullosos i que tenim sort de tenir tantes entitats al municipi que fan possible la programació extensa que tenim a Maó, i avui crec que això es demostra una vegada més”. Pons ha afegit que “l’Alexander i la Maria Antonietta, cada any, són capaços d’organitzar un programa de qualitat, amb pocs recursos i amb el suport de l’Ajuntament, i que és capaç de combinar els artistes de Menorca amb artistes vinguts de fora”. El regidor ha volgut agrair aquesta tasca, “que permet donar a conèixer la història de la música i els instruments”, i ha reiterat el suport de l’Ajuntament per a pròximes edicions.

Aquí teniu el programa complet:

Dissabte, 29 d’abril, 19.00 h
Sala de Cultura Sa Nostra
Gaudium et Musica, grup amateur
El gaudi de la música antiga

Diumenge, 30 d’abril, 19.00 h
Sala de Cultura Sa Nostra
Fantasiant, trio de violes de gamba i tiorba
Música del barroc francès

Dissabte, 6 de maig, 19.00 h
Sala de Cultura Sa Nostra
Compagnia dei Golosi et Galatea
Commedia dell’arte ‘Capitan Barbagianni e Cuccurucú’

Diumenge, 7 de maig, 19.00 h
Sala de Cultura Sa Nostra
Il Gesto Armonico
Trio de violí, flauta travessera i violoncel
Papa Haydn

El preu de les entrades serà de 5 euros.


Imatge