Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
02/11/2017
La regidora d’Educació, Laia Obrador, ha assenyalat que “aquesta segona edició consolida la recuperació dels programes, que s’havien deixat de fer”, i ha afegit que “com a ajuntament seguirem fent feina i apostant per l’educació”.
 

L'Ajuntament presenta la segona edició dels 'Programes d'atenció a la primera infància'

La regidora d’Educació, Laia Obrador, ha assenyalat que “aquesta segona edició consolida la recuperació dels programes, que s’havien deixat de fer”, i ha afegit que “com a ajuntament seguirem fent feina i apostant per l’educació”.

Maó, 2 de novembre de 2017

Aquest matí, la regidora d’Educació i Serveis Socials, Laia Obrador, i el conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, acompanyats de la directora de l'Equip d'Atenció Primerenca, Joana Camps, han presentat la segona edició dels Programes d’atenció a la primera infància, adreçats a famílies amb infants de 0 a 3 anys no escolaritzats.

Els programes compten amb el finançament del Consell Insular de Menorca i la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, que cedeix els espais i els materials.

L’objectiu dels programes és oferir un punt de trobada a les famílies amb infants menors de 3 anys no escolaritzats, per tal que puguin compartir experiències i comptar amb el consell de professionals de l’educació.

Laia Obrador ha assenyalat que “aquesta segona edició consolida la recuperació dels programes, que s’havien deixat de fer”, i ha afegit que “com a ajuntament seguirem fent feina i apostant per l’educació, i pensam que aquests programes, tot i que no són serveis d’escolarització, sí que són programes que compensen i acompanyen tot el procés de criança”.

Per la seva banda, Joana Camps ha explicat que “la força d’aquests programes permet consolidar les escoletes com un servei territorial d’atenció a la primera infància, atenent no només a aquelles famílies que han optat per l’escolarització, sinó també obrint les portes a les famílies que opten per no escolaritzar”.

Camps també ha afirmat que “aquests grups funcionen a partir de l’apoderament educatiu de les famílies”, i ha subratllat que “la socialització de la criança és una de les finalitats dels programes, perquè la tasca d’educar no es pot afrontar en solitari, ja que més que mai necessitam el grup i col·lectivitzar actituds educatives”.

Des del Consell Insular, Miquel Àngel Maria ha volgut “felicitar l’Ajuntament de Maó per l’empenta, la il·lusió i l’esforç que posen en la millora de l’educació infantil”, i ha afirmat que “a Menorca ens hem de felicitar perquè tenim un model d’excel·lència educativa de 0 a 3 anys, i això és resultat de molts anys de feina de moltes persones i de molts sectors”.

Maria també ha recalcat que “tot i que des del Consell ajudam amb inversions per a la millora dels espais, per a nosaltres el més important és donar suport a les activitats amb els mateixos fillets i les famílies i, en aquest sentit, l’escola es converteix en un espai privilegiat de qualsevol trastorn relacionat amb la discapacitat dels mateixos fillets, o bé amb dificultats socials que puguin fer que les famílies no puguin accedir a l’escoleta”.

Finalment, el conseller ha assegurat que “si en els anys que duim fent feina amb escoletes infantils a Menorca hem aconseguit un nivell d’excel·lència educativa, el repte ara és aconseguir un nivell d’excel·lència social, i que l’escoleta infantil sigui el primer espai de prevenció social i de construcció d’una societat inclusiva”.

PROGRAMES D’ATENCIÓ A LA PRIMERA INFÀNCIA

Massatge infantil

Per a famílies amb nadons de 0 a 9 mesos
Lloc: EI Cap de Creus (Borja Moll, 34)
Data d’inici: 15/11
5 sessions setmanals, dimecres, de 16.30 a 17.30 h
12 € (tot el curs)

Una de les formes més agradables i fàcils per comunicar-se amb el nadó i establir una relació corporal i emocional. L’amor, les carícies, l’afecte entre el nen i els que l’envolten, tenen un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament durant els primers anys de vida.

Ja tenim un fill

Per a famílies amb nadons de 0 a 1 any (nascuts el 2017)
Lloc: EI Cap de Creus (Borja Moll, 34)
Data d’inici: 10/01 (de gener a juny)
Sessions setmanals, dimecres, de 16.30 a 18 h
12 € al mes

Un espai de trobada adreçat a mares i pares que acaben de tenir un fill. Un espai per compartir les vivències i experiències viscudes, un espai d’intercanvi amb altres progenitors i professionals, i un espai acollidor per rebre suport i informació per comprendre millor el teu infant.

Primeres passes

Per a famílies amb infants d’1 a 2 anys (nascuts el 2016)
Lloc: EI Fort de l’Eau (Avinguda Màrius Verdaguer, 5)
De novembre a juny
Sessions setmanals, dimarts capvespre de 16.30 a 18 h
12 € al mes

Posam a disposició espais, materials i professionals per crear un context de desenvolupament i aprenentatge per infants i famílies. L’espai pretén afavorir el procés de socialització i autonomia de l’infant, compartir vivències i experiències i donar suport i informació mútua entre famílies.

2 anys, un dia d’escoleta

Per a famílies amb infants de 2 a 3 anys (nascuts el 2015)
Lloc: EI Fort de l’Eau (Avinguda Màrius Verdaguer, 5)
Sessions setmanal, divendres matí de 9 a 12 h
Gratuït

Espai de trobada dins una escoleta on podreu desenvolupar, compartir activitats i passar una estona agradable en grup. Hi trobareu altres infants i adults amb els quals podreu relacionar-vos. En aquestes edats els infants aprenen uns dels altres, estableixen vincles de relació, conversen, s’escolten… Tots aquests aspectes afavoreixen el seu desenvolupament i aprenentatge.

INSCRIPCIONS

Per telèfon: Ajuntament de Maó (Servei d’Educació), 971 353 379
Per correu electrònic: educacio@ajmao.org


Imatge