Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
08/11/2017
El dimarts 31 d’octubre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó, l’alumnat treballador del Projecte mixt d’ocupació i formació en socorrisme i dinamització RESCAT va resumir, davant les persones assistents, les activitats que havien realitzat durant els darrers dotze mesos, en un emotiu acte de clausura.
 

L’Ajuntament acull l'acte de clausura del projecte mixt d’ocupació i formació en socorrisme i dinamització Rescat

Maó, 8 de novembre de 2017

El dimarts 31 d’octubre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó, l’alumnat treballador del Projecte mixt d’ocupació i formació en socorrisme i dinamització RESCAT va resumir, davant les persones assistents, les activitats que havien realitzat durant els darrers dotze mesos, en un emotiu acte de clausura.

Des de principis de novembre de 2016, els 10 joves que formen el grup van cursar el certificat de professionalitat de Socorrisme en instal·lacions aquàtiques i el certificat d’Activitats de lleure infantil i juvenil, a més de dos mòduls del certificat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions. En total, han dedicat 670 hores a la seva formació.

D’altra banda, han treballat a diferents centres, on han realitzat diverses tasques:

- Han treballat en el suport a monitores i les monitors del Poliesportiu Municipal, tant en classes dirigides, com en fitnes i en gerontogimnàstica, i també en les tasques realitzades a la piscina.

- Han col·laborat en els programes de dinamització i acompanyament realitzats a la Residència Geriàtrica Assistida, i també han portat a terme alguns tallers, de forma autònoma, en el seu últim mes de treball al centre.

- Durant l’estiu, han treballat —com a auxiliars de monitors i monitores— a l’Escola d’Estiu que s’ha realitzat al Poliesportiu Municipal, amb infants i fillets/es, i al Casal Jove, amb adolescents.

- Així mateix, han realitzat diferents projectes de dinamització comunitària, encomanats per l’Ajuntament, com la realització d’un plafó participatiu amb motiu del Dia de la Dona; un estudi d’accessibilitat i promoció del Poliesportiu Municipal; la redacció de diverses propostes de dinamització per a la ciutat; i la participació en tasques voluntàries en esdeveniments com el dia de l’Esport, Maó+Flors, Patis Oberts, etc.

L’objectiu principal del projecte RESCAT és la inserció laboral de tot aquest jovent. Per això, l’equip directiu, conjuntament amb el professorat, s’ha proposat oferir-los —a més de la formació reglada i la pràctica laboral— altres experiències formatives, centrades en habilitats fonamentals per al seu futur: flexibilitat, treball en equip, comunicació, iniciativa... I el grup ho ha sabut aprofitar per millorar, tant de cara a l’ocupació, com per al seu propi desenvolupament personal.

Així mateix, han tingut l’oportunitat de visitar empreses dels sectors en què s’han format i realitzar tallers d’autoocupació; i se’ls han donat eines de recerca de feina. I, per a cada una de les persones participants, s’ha confeccionat un itinerari individualitzat, que els facilitarà la seva inserció professional i/o educativa, una vegada acabat el projecte.

El Projecte mixt d’ocupació i formació en socorrisme i dinamització RESCAT ha comptat amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SPEE) i del Fons Social Europeu (FSE).

El grup va explicar en aquest acte les seves experiències personals, amb la il·lusió i l’energia que els caracteritza, i totes les persones que l’integren han demostrat, una vegada més, la seva implicació en el projecte i l’aprofitament de totes les seves vivències, que van saber transmetre amb emoció a l’auditori.

Els desitjam sort i ventura en la seva propera etapa.


Imatge 

 

Tornar