Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
09/11/2017
Les obres de repavimentació i millora de les infraestructures de la carretera Me-8 que enllaça els municipis de Maó i Sant Lluís, conegut com les Cases de s’Ateneu, s’han finalitzat aquesta setmana i avui s’han obert al públic.
 

Finalitzen les obres de reforma de la Me-8 al seu pas per les Cases de s’Ateneu

Maó, 9 de novembre de 2017

Les obres de repavimentació i millora de les infraestructures de la carretera Me-8 que enllaça els municipis de Maó i Sant Lluís, conegut com les Cases de s’Ateneu, s’han finalitzat aquesta setmana i avui s’han obert al públic. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca. La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha valorat la bona feina feta entre Consell i Ajuntament de Maó, ja que “amb l’obertura d’aquest nou vial acomplim una petició ciutadana històrica, aconseguint que els ciutadans que viuen en aquesta àrea tinguin una àrea més amigable i, sobretot, més segura”.

Així, després de nou mesos d’obres, es dóna per acabat el procés de renovació de la pavimentació de la calçada, voreres i vial no motoritzat. A més a més, seguint la línia de les diferents actuacions que s’estan portant a terme des del Consell per a la millora d’eficiència energètica de totes les instal·lacions públiques, s’ha aplicat una millora en l’enllumenat utilitzant tecnologia LED.

Un dels canvis més notoris de les obres ha estat la reordenació del trànsit, que ara serà de sentit únic. El Conseller de Mobilitat, Miquel Preto, ha remarcat que l’objectiu que es persegueix amb aquest canvi “és treure densitat en aquest tram i desviar-ho cap a la Ronda de l’Hospital. La intenció que sigui només d’entrada, és que ajudi a descongestionar la rotonda de Bintaufa i permeti un repartiment del trànsit i a l’hora establir una millora de cara als veïns”.

A part d’aquestes actuacions, gràcies al conveni signat entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó, també s’ha portat a terme per part del consistori municipal la millora de les infraestructures dels serveis municipals d’aigua potable i sanejament, el que permetrà resoldre el problema d’aigües que afecta des de fa anys amb inundacions a les Cases de s’Ateneu.

Satisfacció per part de l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament, Conxa Juanola ha explicat que “hi havia una reivindicació per part dels vesins, des de fa moltíssims anys, perquè hi havia molts problemes de trànsit, i també amb els serveis d’aigua i sanejament”, i ha recalcat que “era una obra necessària i imprescindible”.

Juanola també ha recordat que “fa un parell d’anys, just al principi de la incorporació dels nous equips de govern vam considerar, i ho vam transmetre al Consell Insular, que era una de les obres prioritàries, ja que com sabeu aquest tram tot i que té vocació urbana pertany a carreteres i és competència del Consell”.

Finalment, l’alcaldessa ha assegurat que “avui obrirem al trànsit aquest nou tram de xarxa viària que jo crec que millora moltíssim el trànsit en relació a la pacificació de la ciutat”, i ha afegit que “era una necessitat, i és una satisfacció poder obrir avui i inaugurar-ho d’una manera formal”.Imatge