Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
15/11/2017
Maó ocupa la segona posició en el rànquing de transparència pública dels ajuntaments de les Balears, segons un estudi fet per la plataforma Dyntra.
 

L'Ajuntament de Maó lidera el rànquing de transparència a les Illes Balears

Maó ocupa la segona posició en el rànquing de transparència pública dels ajuntaments de les Balears, segons un estudi fet per la plataforma Dyntra.

En l'àmbit estatal, Maó també assoleix una posició destacada, situant-se prop dels vint primers llocs de la classificació, al mateix nivell de grans capitals com Barcelona, i per damunt de ciutats com Saragossa.

Maó, 15 de novembre de 2017

Segons l’estudi DAM Illes Balears de la plataforma col·laborativa Dyntra, que avalua de forma dinàmica la transparència pública dels ajuntaments de les Illes Balears, l’Ajuntament de Maó ocupa la segona posició en el rànquing de transparència, complint 114 dels 153 indicadors mesurats, i assolint un percentatge del 74,51%.

El regidor de Noves Tecnologies i Transparència, Jordi Tutzó, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat obtingut en l’estudi, i ha assenyalat que “aquesta valoració la considerem molt positivament, i més venint d’un observador extern, com és la plataforma Dyntra”.

Tutzó ha destacat que la classificació “ens deixa molt a prop de grans ajuntaments com Palma o de grans capitals com Barcelona, i per damunt de capitals de província com Salamanca, Saragossa o Valladolid”, i ha assegurat que “seguirem fent feina per assolir encara majors quotes de transparència”.

Maó, segon municipi balear més transparent

L’estudi realitzat per la plataforma Dyntra mesura el nivell de transparència dels quinze municipis de les Balears de més de 15.000 habitants, i ho fa mitjançant un índex dinàmic que avalua un total de 153 indicadors agrupats en sis categories:

- Transparència municipal
- Participació i col·laboració ciutadana - Transparència econòmico-financiera
- Contractacions i serveis
- Urbanisme i obres públiques
- Open Data

L’Ajuntament de Maó destaca en aquest rànquing de transparència, situant-se segon en el conjunt de municipis de les Balears i en primera posició a l’illa de Menorca, complint 114 dels 153 indicadors que l’estudi ha valorat, i assolint un percentatge del 74,51%.

A més, Maó també ocupa una posició destacada en el conjunt d’Espanya, situant-se prop dels vint primers llocs de la classificació estatal, al mateix nivell de grans capitals com Barcelona i per damunt de ciutats com Saragossa.Imatge 

Tornar