Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
24/11/2017
Els grups polítics de l’Ajuntament van iniciar el Ple municipal celebrat ahir amb la lectura conjunta d’un manifest amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
 

Manifest conjunt de tots els grups municipals amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Maó, 24 de novembre de 2017

Els grups polítics de l’Ajuntament de Maó van iniciar el Ple municipal celebrat ahir amb la lectura conjunta d’un manifest amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

A continuació, reproduïm el text que van llegir els portaveus dels diferents grups:

"L’Ajuntament de Maó se suma, com ve fent cada any, a la commemoració amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, reiterant el seu compromís en l'erradicació de totes i cadascuna de les formes de violència de gènere existents, així com donant suport i impulsant mesures que promoguin la seva eliminació.

La violència de gènere constitueix la major vulneració de drets i llibertats bàsiques, està en contra dels principis d'igualtat, seguretat, llibertat, integritat i dignitat que són inherents a tots els éssers humans; té conseqüències demolidores per a la societat i està tan arrelada a ella que ja és un fet estructural, pel que la seva eliminació ha de ser una tasca que competeix a tota la societat i que exigeix que tots els poders polítics, forces socials i individus, treballin units per assolir la seva total erradicació.

L'evidència d'aquesta xacra i la pressió social han fet que la violència contra les dones sigui reconeguda com a assumpte d'estat.

Fa un any que el Congrés dels Diputats va aprovar una proposició no de llei per la qual s'instava el Govern a promoure la subscripció d'un Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, un gran pas que anhela donar resposta real a les necessitats actuals del sistema de prevenció i abordatge de la violència masclista.

El debat per al Pacte implantat al Congrés, al Senat i a l'Observatori Estatal de Violència sobre la Dona ha suposat un espai d'anàlisi, intercanvi i deliberació entre el sector social i les administracions públiques, que ha de permetre avançar en matèria de governança local sobre violència de gènere, i garantir la generació de les aliances necessàries per a l'abordatge eficaç d'aquesta xacra.

A més, en l’àmbit local ha continuat la difusió de la campanya d’IBdona 'Reacciona', el pacte social sobre les violències masclistes, i l’Ajuntament de Maó ultima la revisió del Pla d’igualtat.

Per tot l'anterior, l’Ajuntament de Maó reafirma el seu compromís per seguir impulsant polítiques que garanteixin els drets de les dones i dels menors, amb l'objectiu d'aconseguir una societat lliure de por, i se suma a totes les veus que clamen per la fi de la violència de gènere, barrera infranquejable en el camí cap a una societat en què homes i dones visquin en llibertat i igualtat, i per això:

• Reivindica la necessitat de dotar les entitats locals de les competències en aquesta matèria, així com de suficients mitjans i recursos per, en col·laboració amb la resta d’administracions, assegurar l'assistència adequada, suficient i necessària per garantir la recuperació de totes les víctimes de violència de gènere en tots els nostres pobles i ciutats.

• Reconeix la importància de treballar en l'erradicació de les actituds i els comportaments quotidians que, instal·lats en la vida diària, reprodueixen i perpetuen la desigualtat, origen de la violència de gènere.

• Reafirmem el nostre compromís amb els drets fonamentals de la infància, i ressaltem la nostra preocupació per l'índex en augment de menors assassinats a mans dels seus pares com a instrument de control i de poder sobre les dones.

• Hem de seguir promovent i donant suport a mesures per a la prevenció i la detecció, així com de sensibilització de tota la població. Treballar en mesures des de marcs d'actuació integrals, on la transversalitat sigui un fet que impregni cada àmbit laboral d'atenció i protecció de les dones i menors víctimes de violència de gènere."


Imatge 

Tornar