Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
12/12/2017
L’Ajuntament ha iniciat l’expedient administratiu per declarar Margarita Comas Camps com a Filla Il·lustre de la Ciutat, en reconeixement als seus mèrits científics com a biòloga i per la seva aportació al camp de la pedagogia.
 

Ja estan disponibles els formularis d'adhesió al nomenament de Margarita Comas com a Filla Il·lustre de la Ciutat

L’Ajuntament ha iniciat l’expedient administratiu per declarar Margarita Comas Camps com a Filla Il·lustre de la Ciutat, en reconeixement als seus mèrits científics com a biòloga i per la seva aportació al camp de la pedagogia.

Maó, 12 de desembre de 2017

El passat mes de juliol, l’Ajuntament de Maó va iniciar els tràmits per nomenar Margarita Comas Camps (Alaior, 1892 - Exeter, 1973) com a Filla Il·lustre de la Ciutat, en reconeixement als seus mèrits científics com a biòloga i, en especial, per la seva aportació al camp de la pedagogia.

A més, el nomenament també vol ser un reconeixement a una figura que es va avançar al seu temps, en una època en la qual les dones tenien moltes dificultats per accedir a àmbits com la investigació científica o la recerca pedagògica, totalment dominats pels homes.

Margarita Comas, científica brillant i lluitadora per la igualtat

Margarita Comas, biòloga i pedagoga, menorquina de naixement, va brillar amb llum pròpia en el món científic i pedagògic del primer terç del segle XX.

En una comunitat científica eminentment masculina, Margarita hi va ocupar un lloc destacat i va ser considerada i respectada pels seus companys. Malauradament, la seva obra va restar interrompuda pel conflicte bèl·lic i pel posterior exili. No obstant això, com a dona socialment compromesa i lluitadora incansable per la igualtat d’oportunitats, va continuar en actiu, a Anglaterra, fins al final de la seva vida.

Per aquests motius, la seva obra tal vegada no ha estat coneguda ni reconeguda fins fa poc, quan algunes veus han començat a reivindicar públicament la seva figura.

Amb el seu nomenament com a Filla Il·lustre de la Ciutat, l’Ajuntament de Maó vol reparar l’injust oblit de la seva figura i aconseguir, alhora, que, ben igual que passa amb la resta de menorquins il·lustres que figuren a la Galeria municipal, l’obra i la imatge de Margarita Comas sigui socialment reconeguda i esdevengui exemple i orgull per a tothom, i, sobretot, per a les generacions futures.

Adhesions al nomenament

Totes aquelles persones que ho desitgin, poden donar suport al nomenament mitjançant un formulari d’adhesió, disponible al final d'aquesta pàgina, que s’haurà de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), o a través del correu electrònic arxiu@ajmao.org. El citat document haurà d’anar signat i degudament complimentat.


Imatge