Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
18/12/2017
El nombre de persones que han sol·licitat informació turística a les casetes informatives municipals triplica la xifra del 2016.
 

Les oficines d'informació turística de l'Ajuntament atenen 44.984 persones durant la temporada 2017

El nombre de persones que han sol·licitat informació turística a les casetes informatives municipals triplica la xifra del 2016.

Maó, 18 de desembre de 2017

Aquest matí, la regidora de Turisme, Maria Membrive, ha presentat les dades recollides a les oficines d’informació turística de l’Ajuntament durant la temporada 2017.

Membrive s’ha mostrat molt satisfeta amb les dades, i ha explicat que els dos punts d’informació municipals, situats des de l’any passat a la plaça de s’Esplanada, han atès gairebé 45.000 persones durant aquesta temporada turística, que han suposat un total de 21.573 consultes.

Es tripliquen les persones ateses el 2016

El nombre de persones ateses durant la temporada 2017 triplica les 15.885 persones que es van atendre l’any passat, i està molt per damunt de les 4.959 persones ateses fa dos anys, quan el punt d’informació turística estava situat a la plaça de la Miranda.

Aquesta temporada, s’ha ampliat el nombre de casetes informatives a dues, i el període d’obertura ha passat de tres a sis mesos, de l’11 d’abril al 14 d’octubre. Per a la gestió dels dos punts d’atenció s’ha contractat a dues informadores turístiques, en el marc del projecte d’experiència professional per a l’ocupació de joves amb estudis de grau superior ARRANCA-2.

Predomini de britànics i espanyols

En global, els visitants d’origen europeu han suposat el 63,18%, i els provinents de l’Estat espanyol un 34,94%. La resta, un 1,87%, prové d’altres indrets.

Pel que fa als visitants d’origen europeu, destaquen els britànics, seguits a distància pels francesos, els italians i els alemanys.

D’entre els turistes provinents de la resta de l’Estat espanyol, destaca l’elevat nombre de visitants de Catalunya i País Basc.

Tendència a la desestacionalització

En comparació amb la temporada anterior, hi ha hagut una lleu tendència a la desestacionalització, ja que l’afluència de turistes ha estat molt similar entre els mesos de juny, juliol, agost i setembre.

Aquest fet queda patent si considerem els tres dies de màxima afluència durant la temporada: el 30 de maig, amb 724 persones; el 12 de setembre, amb 680; i el 26 de juliol, amb 665 persones.

Públic adult i familiar

Durant tota la temporada, s’ha mantingut, en general, el mateix ordre dels segments d’edat: el grup majoritari són les persones adultes, al qual segueixen família, sènior, joves i grups.

Cal destacar, però, que els mesos d'abril, maig i octubre s’ha incrementat notablement el nombre de visitants sènior. Pel que fa a la resta de mesos, es percep un augment considerable de famílies i joves.

Informació general sobre l’illa

Pel que fa a la temàtica de les consultes, majoritàriament es demana informació general sobre l’illa i se sol·licita el mapa de la ciutat de Maó. Al darrere queden consultes més concretes sobre els diferents serveis que s’ofereixen tant a l’illa com a Maó: transport, gastronomia, comerç, etc.

Cal destacar que malgrat el seu caràcter municipal, les oficines de l’Ajuntament proporcionen, de manera habitual, informació general de Menorca.


Imatge