Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

10/01/2018
S’han incorporat les aportacions de l’equip directiu al projecte, que té un pressupost de 7,5 milions d’euros.
 

El projecte de nou Conservatori a la Sala Augusta de Maó inicia la seva tramitació

S’han incorporat les aportacions de l’equip directiu al projecte, que té un pressupost de 7,5 milions d’euros.

Maó, 10 de gener de 2018

Aquest matí, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó ha acollit la presentació del projecte de reforma i ampliació de la Sala Augusta com a seu del Conservatori Professional de Música de Menorca, i l'inici de la tramitació per fer-lo realitat.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Conxa Juanola; del primer tinent d’Alcaldia, Héctor Pons; del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; del conseller d'Educació i Universitat, Martí March; i del conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria.

Conxa Juanola ha recordat que “aquesta és una reivindicació històrica de la societat menorquina”, i ha assegurat que “estem molt contents de poder fer una passa més endavant”.

Juanola ha explicat que “després d’analitzar altres propostes, finalment s’ha acordat que la proposta de la Sala Augusta és la més adequada, i ara que ja tenim el projecte bàsic es procedirà a licitar el projecte executiu, que donarà peu a l’inici de les obres”.

Finalment, l’alcaldessa ha subratllat que “aquest projecte bàsic s’ha analitzat juntament amb l’equip directiu del Conservatori i, per tant, s’ha fet aquesta feina d’anàlisi perquè realment doni resposta a totes les demandes”, i ha recalcat que “és important la implicació de la comunitat educativa per tal que el projecte sigui un èxit en el futur i resolgui definitivament aquesta mancança”.

Per la seva banda, Héctor Pons ha afirmat que aquest projecte “respon al model de ciutat que aquest equip de govern vol impulsar, i que és el de recuperar els edificis i espais degradats”, i ha afegit que “és un encert que les tres institucions ens puguem posar d’acord per donar resposta a les necessitats i als serveis que són necessaris”.

A més, Pons ha volgut destacar la rellevància cultural que tindrà aquesta infraestructura per a la ciutat, ja que tindrà una clara vinculació amb els principals equipaments culturals del centre, com l’Orfeó Maonès, Ca n’Oliver i el Teatre Principal de Maó.

Projecte de consens

El projecte del nou Conservatori Professional de Música de Menorca és un projecte de consens entre les administracions i l’equip directiu del Conservatori, que ha introduït canvis en l’avantprojecte bàsic del 2011, per tal que doni resposta a les necessitats plantejades, inclòs el nou auditori.

Està previst que durant el mes de març es pugui redactar el projecte executiu d’obres i el projecte d’activitats, i que a finals del 2018 es pugui dur a terme la licitació de les obres.

Aquest projecte dona resposta a una llarga reivindicació, i ha incorporat els suggeriments dels professionals del Conservatori. Tant l’Ajuntament, com el Govern i el Consell han destacat que el consens i la implicació de totes les institucions ha estat determinant per poder dur endavant el projecte.

La col·laboració es concretarà mitjançant un conveni que se signarà aviat i que definirà les obligacions i responsabilitats, així com les aportacions econòmiques, de cada institució per fer realitat el projecte.

Les Conselleries de Territori, Energia i Mobilitat i d’Educació tenen ja en els pressupostos d’enguany les partides per a la redacció del projecte executiu i d’activitats, un total de 365.088 euros. D’aquesta quantia, 174.247 els aporta la Conselleria de Territori i 190.840 Educació (a través de l’IBISEC). A l’Ajuntament li correspon la cessió d’ús de la Sala Augusta i les adaptacions viàries i urbanístiques per a la redacció del projecte.

El pressupost aproximat de les obres del nou Conservatori està fixat en 7,5 milions d’euros (amb IVA).

El projecte d’ubicació del nou conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l’edifici i nova construcció a espais disponibles dins el solar i un solar adjacent. El nou edifici comptarà amb 3 plantes, planta baixa, semisoterrani i soterrani. En total, amb la inclusió del nou auditori, la superfície útil construïda serà de quasi 3.000 metres quadrats (2.955).

Entre els principals serveis amb què comptarà el complex hi ha:

- Aules d’ensenyament no instrumentals

- Aules instrumentals de cambra, conjunt o col·lectives

- Aules instrumentals o vocals individuals

- Aula d’orquestra, banda i coro

- Sala polivalent de 130m² (antic teatre)

- Cabines d’estudi

- Despatxos i sales per al professorat

- Zones comuns i banys

- Nou auditori teatre amb escenari de 100 metres quadrats i aforament de 400 seients (superfície total construïda de 800 metres quadrats). L’auditori s’ubicaria a l’espai del pati d’entrada i del subterrani que es preveia com a aparcament en el projecte de 2011 i que ara serà substituït.

El Conservatori serà un edifici modern i accesible, en el qual es combinarà de manera integrada l’edifici existent amb la modernitat de les noves estructures que l’acompanyaran.