Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
23/01/2018
La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Maó convoca el IV Concurs de Microrelats, amb motiu de la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona 2018.
 

IV Concurs de Microrelats del Dia de la Dona

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Maó convoca el IV Concurs de Microrelats, amb motiu de la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona 2018.

Maó, 23 de gener de 2018

Encara són moltes les dificultats que trobam en el camí cap a la igualtat. Recentment, hi ha una eclosió de la reivindicació de molts col·lectius de dones de ser respectades i no violentades en moltes situacions de la vida quotidiana.

Ens agradaria que un dels temes d’inspiració fossin els feminismes. Perquè entenem que no hi ha una sola manera de ser feminista. El feminisme és un moviment divers i amb molts punts de vista diferents; per això el nostre interès a emprar la paraula en plural.

Aquest tema, així com les propostes de millora per construir relacions igualitàries, poden ser temes d’inspiració per participar en el IV Concurs de Microrelats que organitza la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Maó.

Objectius del concurs

Els microrelats han de:

- Reflectir de quina manera es pot aconseguir, a través de l'educació, que les dones prenguin consciència individual dels seus drets i capacitats, adquireixin recursos, guanyin influència i formin part de la societat com a ciutadanes de ple dret, en igualtat de condicions.

- Cal que els relats reflecteixin relacions basades en el respecte mutu, la resolució pacífica de conflictes i la igualtat d’oportunitats.

- Es valorarà que tracti el tema dels feminismes.

Participació

Hi pot participar qualsevol persona, nascuda, estudiant o resident a Menorca.

Hi haurà dues categories:

A. Fins a 18 anys
B. Més de 18 anys

Característiques i extensió dels relats

Els microrelats poden ser escrits en català o en castellà i han de ser originals i inèdits. Per tant, no poden haver estat guardonats anteriorment.

L'extensió no pot superar, en cap cas, les 100 paraules. Cada persona concursant pot presentar al concurs dos microrelats, com a màxim, que han de reflectir els objectius del concurs. Hauran d’estar escrits amb font arial de cos 12 i un interlineat d’espai simple.

Termini de presentació

Del 22 de gener al 7 de març de 2017, a les 13.00 h.

Jurat

Estarà format per quatre persones representants del món literari del nostre municipi i de l’Ajuntament de Maó. El jurat analitzarà i qualificarà les obres finalistes, i, finalment, emetrà un veredicte. Pot declarar desert el concurs si considera que cap de les obres no té prou qualitat.

Veredicte

El veredicte es farà públic durant l’acte de sensibilització del Dia de la Dona, que es durà a terme a les 12.00 hores del dia 10 de març, al carrer de ses Moreres. Posteriorment serà publicat al web de l’Ajuntament.

Lectura pública

L’Ajuntament podrà organitzar una lectura pública d’aquelles obres que hagi seleccionat el jurat amb aquesta finalitat, o bé pot publicar les obres guanyadores.

Dotació

La persona guanyadora de cada categoria rebrà una tauleta tàctil.

Podeu llegir les bases completes del concurs al final d'aquesta pàgina.

Imatge