Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
09/04/2018
Les obres han disposat d’un pressupost de 793.760 euros i se’n beneficiaran prop de 300 veïns
 

Les obres de connexió de la xarxa de sanejament del nucli urbà de Llucmaçanes amb la ciutat estaran enllestides abans de l'estiu

Les obres han disposat d’un pressupost de 793.760 euros i se’n beneficiaran prop de 300 veïns.

Maó, 9 d’abril de 2018

El desembre de 2015 es va signar un conveni entre el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, com a president de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, per impulsar el projecte que connectarà la xarxa de sanejament del nucli urbà de Llucmaçanes amb la ciutat.

Aquest matí, el conseller Vidal i l'alcaldessa Juanola han visitat l’estat de les obres d’aquesta localitat, on l’enginyer Juan Manuel Delgado, director de l’obra, els ha explicat en quin estat es troben les obres de millora d’aquesta infraestructura de captació i subministrament d’aigua potable i sanejament que l’empresa Antonio Gomila executa per un import de 793.760 euros, i que es van iniciar l’octubre de 2017. Les obres tenen previst un termini d’execució de 8 mesos.

També han visitat les obres el primer tinent d'Alcaldia, Héctor Pons, la regidora de Llucmaçanes, Laia Obrador, i la regidora d'Urbanisme i Obra Pública, Dolores Antonio.

Unes obres llargament esperades

Durant la visita, Toni Carreres, president de l'Associació de Veïns de Llucmaçanes, ha explicat que "és una gran satisfacció, ja que es tracta d'una reivindicació dels veïns des de feia molt de temps, dels quals es beneficiaran devers 300 persones de la zona, tot i que fluctua al llarg de l'any".

L'alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, ha comentat que les obres "avancen segons allò previst i acabaran abans de l'estiu. Aquesta infraestructura donarà solució al nucli urbà de Llucmaçanes i l'empresa executora es compromet a asfaltar tot el camí de Baix, que va cap a la síquia."

Col·laboració entre administracions

Per la seva banda, el conseller Vidal ha volgut destacar la col·laboració entre administracions: "es fan simultàniament obres de competència municipal, com és la xarxa en alta de l'aigua i les obres de sanejament, competència de la Conselleria, i en vull destacar el benefici cap a l'entorn, ja que s'eliminen fosses sèptiques i, a més, eviten molèsties cap als mateixos residents".

De l'import de les obres, el consistori menorquí ha finançat les despeses necessàries per dur a terme la part de les obres que afecten les infraestructures de captació i subministrament d’aigua potable amb 321.708,50 euros, mentre que l’ABAQUA s’encarrega de les despeses necessàries per a la part de les obres que afecten el sanejament amb 472.051,50 euros.

Les obres consten de dues fases. Actualment ja s'ha acabat la fase II, que incloïa el tram final de sanejament per gravetat que entronca al final del camí de Baix amb el sistema de sanejament general de Maó, concretament en el primer pou del col·lector general que al seu dia es va fer per a l'hospital Mateu Orfila. I, ara per ara, es treballa en la fase I, duent a terme la rasa que porta la canonada d'impulsió, la de baixa d'abastiment i la de fosa d'interconnexió entre dipòsits. En paral·lel, s'acaba actualment la caseta del grup electrogen i la tramitació elèctrica i es construeix el bombeig, és a dir, s'ha acabat l'excavació i es comença l'estructura d'aquest bombament.

La mateixa fase I preveu, així mateix, unes obres de proveïment consistents en canonada en baix de polietilè de diàmetre 90 al llarg de tot el camí Baix i canonada de fosa de diàmetre 200 des del dipòsit de Llucmaçanes fins al dipòsit de Malbúger. Com a partida final de la construcció d'aquesta fase I al llarg del camí de Baix, hi ha la reposició de la rasa on se situen les diferents canonades i la restitució del paviment en tota l'amplada del camí de Baix, que farà que aquest quedi completament acabat.

Imatge