Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Els batles de Maó, Palma i Eivissa es reuneixen per coordinar accions conjuntes davant el Covid-19

Aquest matí els batles de Maó, Héctor Pons; de Palma, José Hila, i d'Eivissa, Rafa Ruiz, s'han reunit de forma telemàtica per coordinar accions conjuntes davant els efectes del Covid-19. Així, cadascun dels representants públics ha posat en comú les seves experiències a l'hora d'enfocar la reactivació del teixit social i econòmic de la seva ciutat, per tal de compartir sinergies i fer un front comú davant algunes reivindicacions.

En aquest sentit, els tres batles han demanat de manera formal al Govern de l'Estat la derogació de la Llei Pressupostària i l'alliberació del superàvit de cada ciutat, per tal que els Ajuntaments puguin destinar aquesta partida als seus ciutadans i ciutadanes i donar, així, la millor resposta possible en aquest moment tan excepcional.

Per altra banda, durant la reunió, els alcaldes de Maó, Palma, i Eivissa han compartit la importància de seguir apostant per l'ampliació de l'espai per a vianants, com s'ha fet el darrer cap de setmana al port i al passeig Marítim de Maó, per tal de fomentar una mobilitat més segura i disminuir els riscos de contagi entre les persones. En aquest sentit, Héctor Pons ha explicat que aquestes mesures "han de suposar una passa endavant cap a un model de mobilitat més sostenible a les nostres ciutats".

Un altre dels temes que s'han tractat durant la reunió ha estat la necessitat de fomentar, quan les autoritats sanitàries ho permetin, un turisme interior, per pal·liar els efectes que pugui tenir la manca de turisme internacional. En aquest sentit, l'Ajuntament aposta per una promoció específica de Maó, dins i fora de Menorca, que posi en valor el seu patrimoni cultural.

Així mateix, els tres batles han fet una crida a la seva ciutadania perquè es respectin les normes sanitàries vigents, per poder seguir avançant amb garanties cap a la nova normalitat, sense haver de donar passes enrere. Per la seva part, Héctor Pons ha demanat seny a tots als maonesos i maoneses i ha recordat que "estar a la fase 1 de la transició no és tornar a la vida que teníem abans".
Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia