Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament de Maó tornarà a ampliar l’espai per a vianants al port i al passeig Marítim, durant aquest cap de setmana, i també hi limitarà la circulació de vehicles només a residents

• El consistori vol evitar aglomeracions i riscos de contagi, i garantir, així, la seguretat de la ciutadania maonesa

• Aquests canvis s’aplicaran, inicialment, entre el divendres dia 15 i el diumenge dia 17 de maig


De la mateixa manera que durant l’anterior cap de setmana, l’Ajuntament de Maó, en coordinació amb l’Autoritat Portuària de Balears, ampliarà l'espai per a vianants al port i al passeig Marítim, i també hi limitarà la circulació de vehicles de motor només a persones residents, a partir del vespre del divendres dia 15 i fins al diumenge dia 17 de maig.

1) Port:

Durant el cap de setmana, l’accés de vehicles al port quedarà limitat a residents, entre la costa de Rochina i la costa de Corea, segons els horaris següents:

• Divendres: entre les 20.00 i les 23.00 h
• Dissabte i diumenge: entre les 6.00 i les 10.00 h; i entre les 20.00 i les 23.00 h

Així mateix, durant aquestes franges horàries, també s’alterarà el trànsit habitual en alguns carrers del centre de Maó, la sortida dels quals només es pot efectuar pel port, tal i com es veu a l’arxiu adjunt nombre 1. De la mateixa manera, queden exemptes d’aquestes restriccions les persones residents en aquests carrers.

2) Passeig Marítim:

La circulació de vehicles al passeig Marítim quedarà limitada a persones residents, durant el cap de setmana, segons els següents horaris:

• Divendres: entre les 20.00 i les 23.00 h
• Dissabte i diumenge: durant tot el dia

En conseqüència, també es veurà afectada la circulació habitual d’alguns carrers d’accés a aquesta via, tal com es pot veure a l’arxiu adjunt nombre 2.

Després d’avaluar el desenvolupament d’aquesta mesura durant el cap de setmana passat, que va permetre una circulació de vianants més segura i més ordenada, tant al port com al passeig Marítim, el consistori maonès ha decidit donar continuïtat a aquesta iniciativa.

L’objectiu principal d’aquesta mesura és evitar aglomeracions i riscos de contagi, i garantir, així, la seguretat de la ciutadania maonesa en aquests dos trams de via pública, on es concentren un gran nombre de persones, especialment durant el cap de setmana, per fer-hi esport o per passejar-hi.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que s’han de seguir les recomanacions del darrer BAN municipal respecte a la circulació de persones als espais públics. Així, en aquestes dues vies tothom s'haurà de desplaçar per la part dreta del carrer, en el sentit de la marxa, per evitar contactes innecessaris.

Una vegada dins la fase 1 de la transició a la nova normalitat, es fa més necessari que mai recordar la importància de seguir les mesures de seguretat sanitària. En conseqüència, resulta imprescindible que tots els ciutadans i ciutadanes de Maó complesquin les normes vigents a la fase 1, i, per tant, que respectin, en tot moment, una distància física de seguretat d’almenys dos metres.

Una vegada més, agraïm a la població la seva col·laboració i els demanam responsabilitat individual, a l’hora de sortir al carrer. Per seguir avançant, és imprescindible continuar amb la disciplina social que ha mostrat fins ara la gran majoria de maonesos i maoneses, durant aquestes setmanes.


Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia