Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament de Maó s’adhereix a l’acord marc de la FELIB:
només consumirà energia elèctrica d’origen 100% renovable

• Aquest acord permetrà que el consistori reduesqui les seves emissions de CO2, de manera conscient i sense que això suposi un increment de costos.

• L’ajustament de les potències contractades per l’Ajuntament, durant les primeres setmanes de l’estat d’alarma, ha permès l’estalvi de 22.000 euros.


Maó, 20 de maig de 2020. L’Ajuntament de Maó informa que ja s’ha fet efectiu el contracte d’energia elèctrica d’origen renovable, adscrit a l’acord marc de la FELIB. A partir d’aquest acord, l’empresa concessionària Endesa es compromet a subministrar, només, energia 100% provinent de fonts renovables, amb els corresponents certificats de garantia.

En aquest sentit, el tinent d’Alcaldia de Recursos i Sostenibilitat, Rafa Muñoz, ha explicat que l’adhesió de l’Ajuntament a aquest acord marc era “una de les prioritats que s’havia marcat aquest equip de govern”.

Així mateix, el regidor ha explicat que, d’aquesta manera, el consistori vol “demostrar que les administracions públiques i les persones particulars poden contractar energies renovables i reduir les seves emissions de CO2, de manera conscient i sense que això suposi un increment de costos”.

Cal recordar que el consistori s’ha marcat molt seriosament l’objectiu de reduir les seves emissions i d’anar reconvertint el seu consum d’energia, per tal d’avançar cap a solucions més sostenibles.

Un exemple d’això són les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum que s’han executat progressivament als diferents espais públics, com el Poliesportiu Municipal, la Residència Geriàtrica Assistida, l’escola de Sant Climent o les escoletes de Cap de Creus i Es Passerells. Així mateix, està previst seguir apostant per aquestes instal·lacions als centres educatius de Maria Lluïsa Serra, Sa Graduada i Mateu Fontirroig entre d’altres.

L’ajustament de les potències contractades per l’Ajuntament, durant les primeres setmanes de l’estat d’alarma, ha permès l’estalvi de 22.000 euros

Per altra banda, és important assenyalar que, durant les primeres setmanes de la declaració de l’estat d’alarma, arran de l’emergència sanitària del Covid-19, l’Ajuntament de Maó ha ajustat les potències contractades per a les seves instal·lacions energètiques, com a mesura d’estalvi econòmic i energètic.

Aquesta mesura, sumada a la davallada del consum habitual, ha permès que, durant els mesos de març i abril, l’Ajuntament hagi pogut estalviar al voltant de 22.000 euros, que ara es podran destinar, per exemple, a partides d’emergència per pal·liar els efectes del Covid-19 a Maó.


Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia