Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

L’Ajuntament presenta el cartell i el programa d’actes amb motiu del
Dia Internacional de l’Orgull LGTB a Maó

. Aquest dimecres, dia 24 de juny de 2020, s’ha presentat el cartell i el programa d’actes que se celebraran a Maó, els dies 26 i 27 de juny, en motiu de la celebració del dia internacional de l’Orgull LGTB. Enguany el cartell de l’Orgull a Maó incorpora el lema “Desconfiman l’Orgull a Maó, avançam en la diversitat”.

El context actual, amb les normes sanitàries que regulen la nova normalitat, a conseqüència del Covid-19, ha fet necessari reduir els actes d’aquesta celebració. Així i tot, els consistori celebrarà una sèrie d’iniciatives mínimes, amb la finalitat de poder demanar la igualtat efectiva de les persones que formen part del col·lectiu LGTB.

Així, els actes de reivindicació començaran el dia 26, amb una intervenció artística d’un col·lectiu LGTB, al carrer de ses Moreres, on pintaran un arc de Sant Martí sobre un banc. Per altra banda, el dia 27 es farà la penjada de la bandera LGTB a l’enfront de l’Ajuntament, a les 11.00 hores.

El mateix dia 27 es durà a terme la lectura del Manifest de Maó, de forma telemàtica, que es podrà veure a les 12.00 h, a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme, a càrrec de la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma, Sonia Vivas. Les persones que hi vulguin assistir s’han d’inscriure prèviament, enviant la seva petició a l’adreça amolina@ajmao.org, fins als divendres, a les 15.00 h.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència d’Héctor Pons, alcalde de Maó; Toni Carrillos, regidor d’Igualtat, Normalització Lingüística, Participació Ciutadana i Cooperació; Conxa Juanola, tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient; Manuel Lora, regidor de Mobilitat; i Margarita Pons, regidora del Partit Popular.

L’alcalde de Maó ha explicat que “Maó sempre ha estat un municipi obert i respectuós amb la diversitat, orgullós de tota la seva gent”, alhora que ha considerat que “aquesta diversitat reforça la nostra essència com a comunitat”. Així mateix, el batle ha expressat la importància de seguir donant visibilitat a aquesta diversitat, “perquè tothom pugui viure i estimar com vulgui”.

Per la seva part, Toni Carrillos ha explicat que, tot i el context actual, que ha provocat una retallada d’actes important respecte a l’any anterior “pensam que l’Orgull s’ha de celebrar, fent una sèrie d’actes mínims en els quals reivindicar i demanar la igualat efectiva de les persones que integren el col·lectiu LGTB”.


Imatge